TP-Link legt haar 60GHz WiFi ad router in de winkel

Begin dit jaar presenteerde TP-Link haar nieuwe 60GHz router vol trots op de CES. Nu, in het najaar, ligt de router eindelijk in de winkel. Daarnaast blijkt TP-Link niet meer de enige te zijn met 60GHz routers.

De TP-Link Talon AD7200, zoals deze monstermachine heet, maakt gebruik van de nieuwe 60GHz band. Deze band moet een oplossing bieden in stedelijke gebieden waar 5GHz WiFi inmiddels ook al niet meer vrij van storingen is. Alleen al op de 60GHz band kan deze router een snelheid van 4.600Mb per seconde behalen. Op de 5 GHz band ligt het maximum momenteel op 1.733Mb per seconde.

Binnen de 5GHz band maakt de Talon AD7200 natuurlijk gebruik van 802.11ac met beamforming. Met MU-MIMO ondersteuning trekt deze router zelfs het laatste druppeltje performance uit de 5GHz band. Bovendien kan de router per band vier gelijktijdige streams opzetten en dat is handig wanneer veel mensen in huis aan het streamen zijn.

Beschikbaarheid

De TP-Link Talon AD7200 ligt nu in de winkel voor €349.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.