Na TP-Link maakt ook Netgear de stap naar 60GHz. Dé nieuwe WiFi band die de 5GHz band alweer moet doen vergeten. Immers zijn er met name in steden gebieden waar storingsvrij WiFi op 5GHz best een uitdaging is geworden.

De nieuwe Nighthawk X10 is standaard uitgerust met een 1.7GHz quad-core processor om alle datastromen in het apparaat goed te kunnen verwerken. Vier externe antennes zorgen voor de onderverdeling van het signaal op de verschillende banden.

De extreme hoeveelheid rekenkracht in de Nighthawk X10 zorgt er ook voor dat deze router de eerste is die Plex Server kan draaien. Je hebt dan geen NAS meer nodig. Netgear geeft in samenwerking met Plex zelfs drie maanden gratis Plex Pass gebruik weg. De films en muziek die je via Plex Server deelt kun je via USB 3.0 snel toegankelijk maken. Netgear heeft namelijk twee USB 3.0 poorten op de Nighthawk X10 geplaatst.

Op 5GHz maakt de Netgear Nighthawk X10 natuurlijk gebruik van WiFi ac met beamforming, maar ook MU-MIMO waarmee het laatste beetje snelheid uit de 5GHz band wordt gehaald. Meer zit er niet in, dus reden om naar de 60GHz band te gaan. En naar WiFi ad.

Ook op het gebied van de normale netwerkaansluitingen maakt de Nighthawk X10 een enorme sprong voor de Nighthawk familie. De Nighthawk X10 beschikt namelijk over zes 10 Gigabit poorten.

En dan is er nog het uiterlijk. Die LED’s op de antennes. Briljant. Netgear tilt het complete idee over routerdesign weer naar een hoger niveau.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.