Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de Philips SHB8850NC noise canceling hoofdtelefoon met 4 sterren.

The Good
  • noise canceling
  • goed geluid
  • veel functies
  • klein opvouwbaar
The Bad
  • on-ear ontwerp is persoonlijk


Wie regelmatig vliegt kent de voordelen van noise canceling. Als je eenmaal deze technologie op je hoofd hebt gehad, wil je niet anders meer in vliegtuig, trein of kantoor. Alle mechanische geluiden worden grotendeels weggefilterd. Tot voor kort was dit alleen beschikbaar in dure hoofdtelefoons. Sinds 2016 zijn er enkele betaalbare modellen. De Philips SHB8850NC is zo’n exemplaar voor net geen honderd Euro. Kan dat wat zijn?

shb8850nc_27-rtp-global-001Goed geluid

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: de SHB8850NC is elke euro dik waard. De hoofdtelefoon klinkt beter dan het prijskaartje. De keuze voor glanzende kunststof geeft de hoofdtelefoon een uiterlijk wat weer wél op het prijspunt past. Maar smaken verschillen gelukkig. Philips heeft een lange traditie met hoofdtelefoons en een Fidelio L1 is nog steeds onze referentie hoofdtelefoon. Vergeleken met deze hoofdtelefoon, die twee keer zoveel kost, klinkt de SHB8850NC iets compacter en vooral in het laag iets minder strak. Het maximale volume daarentegen is beter dan menig hoofdtelefoon die we getest hebben. Zelfs bij langdurig op vol volume spelen, gaat het geluid nooit vervormen.

f400073447-fil-global-001Comfort

Het geluid is zonder twijfel goed en uitmuntend voor een hoofdtelefoon van honderd Euro. Het on-ear ontwerp bevalt ons iets minder. Er is namelijk klemming nodig om de hoofdtelefoon niet te laten afglijden. Deze druk ga je op een intercontinentale vlucht wel voelen als brildrager. De zachte ergonomische kussens moeten het comfort waarborgen. Omdat de hoofdtelefoon ook draadloos te gebruiken is ben je wel vrij in bewegen. Koppelen is mogelijk via NFC en maakt gebruik van het momenteel beste Bluetooth protocol (4.0 met AAC) voor geluid. Een draadje blijft echter altijd beter voor de audio puristen. Dat draadje is ook handig wanneer de oplaadbare accu leeg is en je de hoofdtelefoon passief gebruikt. De accu moet 16 uur meegaan en is via micro-usb op te laden.

f400073449-fil-global-001Ontwerp

De SHB8850NC lijkt ontworpen door een nieuweling op de Philips design afdeling. De knopjes zitten overal en vragen echt even oefening voor je ze blind kan vinden. Alles wat je zou willen bedienen zit er wel op. Een grote pauze knop aan de zijkant pauzeert de muziek en neemt een gesprek aan wanneer je met een telefoon gekoppeld bent. Er ontbreekt een knop om even de hoofdtelefoon te pauzeren en noise canceling uit te schakelen. Deze functie zit op duurdere modellen en maakt het mogelijk om met omstanders (bijvoorbeeld de stewardess) te praten zonder de hoofdtelefoon af te zetten.

Conclusie

Philips heeft met de SHB8850NC werkelijk alles uit de kast gehaald om veel voor weinig te bieden. Goed geluid, prima noise canceling en handig opvouwbaar, vatten onze ervaring samen. Niet de beste optie maar wel in zijn prijsklasse. Wie honderd Euro te besteden heeft en veel reist of in rumoerige omgevingen zit, zal geen spijt krijgen van de aanschaf.

De SHB8850NC is voor minder dan 99 Euro te koop.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.