Het was de verwachting dat Samsung zou stoppen met het produceren van nieuwe toestellen in de Note series. Analisten waren van mening dat het label teveel reputatieschade heeft opgelopen na alle incidenten met de Galaxy Note 7. Samsung lijkt andere plannen te hebben.

In thuisland Korea is Samsung een groot offensief begonnen om het vertrouwen van de Samsung klant opnieuw voor zich te winnen. In het thuisland heeft Samsung immers directe concurrentie van LG, dat handig op Samsung’s problemen zou kunnen inspringen.

Daarom is het nu mogelijk om de Samsung Galaxy Note 7 in te wisselen voor een Galaxy S7. Daarnaast krijgen gebruikers van dit aanbod het recht om de S7 volgend jaar om te wisselen tegen een Galaxy Note 8. Echter zouden ze dan wel het prijsverschil moeten bijbetalen.

Het omwisselprogramma van Samsung is interessant omdat het feitelijk een pauze creëert in de upgradecyclus van Galaxy Note gebruikers. Ze kunnen kiezen even door te gaan met hun Note 5 (de 6 is overgeslagen) of tijdelijk met het andere toptoestel van Samsung moeten werken. De S-Pen ontbraakt dan alleen in de beleving.

Of Samsung dit omwisselplan ook in andere landen aan zal bieden is nog onbekend, maar Reuters weet met deze berichtgeving in ieder geval duidelijk te maken dat de Note serie zeker nog toekomst heeft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.