Review: The Walking Dead Seizoen 6 (Blu-Ray)

Seizoen 5 van The Walking Dead was heftig. Zeker de dood van Beth, één van de leden van de vaste cast. Zij was het die stierf in de armen van Daryl stierf. In seizoen 6 stappen we in in Alexandria, het idyllische dorpje waar we de cast in seizoen 5 hebben verlaten.

In de eerste jaren van The Walking Dead werden de seizoenen duidelijk in tweeën gesplitst. Iedere keer halverwege een heerlijke climax waarna we meteen door mochten. Heerlijk, maar ook een wel heel vast patroon. Met seizoen 5 week de serie al een beetje van dit patroon af. In seizoen 6 merken we hier eigenlijk bijna niets meer van. Het is gewoon één grote achtbaanrit vol emoties die me vanaf de eerste aflevering alweer vasthoudt.

Het verhaal van dit zesde seizoen draait vooral om de mysterieuze Negan die we pas in de laatste aflevering ontmoeten. Negan staat aan het hoofd van een andere groep overlevenden. Ze noemen zichzelf de redders. Overigens is dit het seizoen waarbij de groep wordt geconfronteerd dat Alexandria niet de enige succesvolle nederzetting na de zombie Apocalyps is. Al snel vormen handel en oorlog de centrale thema’s tussen de nederzettingen.

Ook karakterontwikkeling krijgt veel ruimte in dit zesde seizoen. Zo wordt Carol eindelijk verliefd, maar heeft ze totaal geen idee hoe ze hiermee om moet gaan. Dit leidt echt tot een aantal fantastische acteermomenten waarbij ze eigenlijk laat zien dat ze toch echt tot de queens of drama behoort. Niet te vergelijken met de dramaqueen natuurlijk ;-). Eind seizoen 5 sloot ook Morgan zich aan bij de groep. Door zijn anti-moordbeleid brengt hij de groep een aantal keer in gevaar. Hierdoor krijgt ook hij de ruimte om zijn karakter verder te ontwikkelen.

Dat de schrijvers geen enkel karakter in de vaste cast veilig verklaren laat Glenn zien. Hij weet al vlot in het seizoen op zijn rug tussen de zombies te liggen. Zombies die op hun beurt hun honger voeden met de ingewanden die ze losrukken. En dan is er nog de slotscene met Lucille. Wie zij is en wat zij doet, dat vertel ik niet. Het is wel weer een moment van afscheid.

Extra’s

Bij eOne hebben ze weer hun best gedaan om de schijfjes vol extra’s te pompen. Natuurlijk met regelmatige commentaren vanuit de regie en andere mensen die zich met de serie bezighouden. Daarnaast is er een extended versie van de laatste aflevering, The Last Day on Earth. Er is weer veel making of materiaal evenals veel interviews. Ook gaat de crew dieper in op hoe ze de spanning rondom Negan opbouwen. eOne laat hier echt zien hoe het moet.

In de verpakking is wel een wijziging aangebracht. Voorheen gebruikte eOne Blu-Ray hoesjes waarin je lekker kon bladeren. De nieuwe hoes die ze gebruiken bevat gewoon ruimte voor het stapeltje van zes Blu-Ray schijfjes.

Conclussie The Walking Dead Seizoen 6

Al met al brengt seizoen 6 een hoop verandering naar de serie. En dat is maar goed ook. Hoewel The Walking Dead nog niet begon te vervelen, was ik gewend aan een vast patroon van verhaalopbouw. Een vast patroon dat nu eindelijk volledig is doorbroken. De cliffhanger is wel wat minder spannend dan voorheen, maar de honger naar meer is er toch gewoon.

Beschikbaarheid

The Walking Dead Seizoen 67 is nu verkrijgbaar via Bol.com.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Meer overlevenden met meer belangen leveren veel nieuwe verhaallijnen op
  • Negan vormt een enorm spanningsveld over het hele seizoen heen
  • Zeer veel extra's

THE BAD

  • Langzame start
  • Wennen aan het nieuwe verhaalverloop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events