The Walking Dead is terug met haar vijfde seizoen. Ik geef toe dat ik aan het einde van seizoen vier langzaam het idee kreeg dat het verhaal zelf toch ook een beetje aan het sterven toe was. Toch blijkt de serie in seizoen 5 zichzelf te herpakken.

‘The new world’s gonna need Rick Grimes’. Dat staat op een vodje op de cover van de Blu-Ray/DVD van The Walking Dead seizoen 5. Ook zien we de groep midden in een soonwijk staan terwijl Rick een wat verwilderde blik heeft.

Dit zijn allemaal aanwijzingen van wat we in dit vijfde seizoen vol zombie horror gaan ontdekken. Toch plaatst de serie ons eerst terug in Terminus, de locatie waar de groep van Rick werd opgesloten. In het verloop van het verhaal zijn we inmiddels ook al enkele jaren verder en voedselschaarste begint duidelijk een groot probleem te worden. Zo groot dat niet langer alleen de zombies op mensen jagen, maar mensen zelf ook. Zelfs de pastoor en politieagenten die de groep onderweg tegenkomen, blijken alles behalve een betrouwbaar verleden te hebben. Net wanneer de hoop op eerlijke mensen verloren lijkt…

https://www.youtube.com/watch?v=z6Ge6Op2mAk

In seizoen 3 en 4 hebben we een soort van boss battle gezien. Het was een beetje Rick Grimes vs. The Govenor. Een interessant concept waarbij ik zelf hoopte dat het niet al te lang zou worden doorgetrokken in de serie. Gelukkig staat seizoen 5 dan ook weer helemaal in het teken van overleven en zijn er enkel wat kleinere menselijke tegenstanders om rekening mee te houden. Pas aan het einde introduceert het verhaal echt weer een supervijand voor de groep die we ongetwijfeld in het zesde seizoen in actie zien komen.

Ook nu weer is het gelukt om prachtige nieuwe karakters in de serie te introduceren terwijl we ook weer afscheid nemen van een lievelingetje. Bovendien wordt het briefje op de cover op indrukwekkende wijze in het verhaal geïntroduceerd en is er meer dan ooit een reden om ook het zesde seizoen te gaan kijken.

Fear the Walking Dead

Moeten we nu een heel jaar wachten voor we weer van de drama’s in The Walkin Dead mogen genieten? Nope! Eone brengt in november ‘Fear the Walking Dead’ uit op DVD en Blu-Ray. Deze serie is van dezelfde makers, maar voelt in de trailer toch heel anders aan. Niet alleen door een compleet nieuwe cast, maar doordat de serie start vlak voor de uitbraak. Dit in tegenstelling tot The Walking Dead waar seizoen 1 ons net na de uitbraak plaatst. Je gaat dus zien hoe de uitbraak is ontstaan en om zich heen grijpt.

Extra’s

The Walking Dead heeft een enorme fanbase en op de Blu-Ray uitvoering is echt enorm veel bonusmateriaal opgenomen. Interessant zijn de ‘Journey’ verhalen op de discs. Zo komen we meer te weten over Beth, Bob, Noah en Tyreese. Enorm de moeite waard.

Conclusie

In 16 afleveringen van het geen uur sleept Rick Grimes ons opnieuw door een wereld verscheurd door zombies. We zien nieuwe verhalen van overlevenden en het verhaal komt eindelijk ook echt weer op stoom. Op naar seizoen 6!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.