De nieuwste lampen van LifX gaan beveiligingscamera's helpen

Het is een idee waar ik al jaren mee loop. Wanneer mijn lampen in huis uit zijn voor mij als gebruiker, mogen ze van mij infrarood licht verspreiden. Dat is namelijk erg nuttig. Bij LifX hebben ze dit ook bedacht en nu brengen ze het naar de markt.

LifX kennen we nog als dé grote tegenhanger van het populaire Philips Hue platform. De app van LifX was destijds een stuk beter, maar de hardware... de WiFi zenders in de lampen vraten veel meer stroom. En maakten ze groter. Hierdoor was het vrijwel onmogelijk een LifX lamp in een plafonnière te plaatsen. Daarnaast waren ze in verhouding ontzettend duur.

Vandaag presenteerde LifX twee nieuwe lampen. Een LED strip die in het LifX systeem te integreren is en een lamp met infrarood ondersteuning. Wanneer deze lamp voor het oog uit is, straalt hij infrarood licht uit. Voor ons mensen is dit onzichtbaar, maar camera's pakken het met gemak op. Dit nieuwe lampje heet de LifX+ en kan de kwaliteit van de camera's in onze huizen dramatisch verbeteren. In tegenstelling tot de gemiddelde LED array van een IP camera heeft een LifX lamp veel meer ruimte voor veel meer IR LED's.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram