Mag-Lev Audio komt op Kickstarter met een wel heel bijzonder product. Een platenspeler waarbij de plaat in het luchtledige zweeft. Dit door een slim stukje magneettechniek wat ze Mag-Lev Drive noemen.

Bij een normale platenspeler breng je de naald naar de plaat. Bij de Mag-Lev Audio doen ze dit anders. Daar liften ze in eerste instantie vooral de plaat. Deze zweeft namelijk boven de speler door een speciaal deck waar de plaat op licht. Met behulp van magneten wordt deze in de lucht gehouden en aangedreven. Zie het als de openlucht versie van de elektromotor.

Natuurlijk levert dit wel een iets andere beleving op dan een draaitafeltje met direct drive. Het starten en stoppen kent iets meer uitloop voor de plaat echt stil staat of op tempo is. En pas als hij op tempo is, plaats je de naald op de plaat.

Overigens zweeft het deck met de plaat niet de hele tijd. Wanneer je niet meer naar muziek luistert, komen drie voetjes naar boven. Hier zal het deck dan op rusten. Bovendien zorgen de voetjes ook voor de nodige stevigheid wanneer je van plaat wisselt.

De mensen achter Mag-Lev Audio hebben ook nagedacht over het gevaar van stroomuitval. De platenspeler is dan ook uitgerust met een UPS functie. Wanneer er spraken is van stroomuitval, heeft de platenspeler voldoende backup stroom om de plaat te stoppen, op de voetjes te zetten en de naald van de plaat te liften. Het geheel verbruikt slechts 12 Watt.

Beschikbaarheid

Wil jij ook zo’n bijzondere Mag-Lev Audio platenspeler in huis halen? Hij staat nu op Kickstarter. Vanaf $880 kun je er één reserveren. Net als bij de gemiddelde platenspeler heb je wel een versterker met phono ingang nodig of een losse voorversterker wanneer je deze bijvoorbeeld aan een multiroom audio speaker knoopt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.