Arjan Olsder
Arjan Olsder

Vodafone introduceert eigen VR Smart Platinum 7 smartphone

Vodafone heeft vandaag opnieuw een eigen smartphone gelanceerd. Met de Smart Platinum 7 richt Vodafone zich voor het eerst nadrukkelijk op de VR gebruiker. Dit doet Vodafone doordat het bedrijf een VR headset speciaal voor deze smartphone heeft ontwikkeld.

Dat Vodafone met de Smart Platinum 7 sterk inzet op VR merken we meteen al aan het display. Het toestel zit qua prijs in het middensegment, maar je krijgt toch al een 5,5 inch 2K display. Daarnaast zitten er standaard stereo speakers in. Deze zijn boven en onder het display gepositioneerd zodat ze een goed stereoklankbeeld geven wanneer je het toestel voor VR gebruikt (of gewoon een filmpje kijkt).

De chipset bestaat uit een octa-core processor met een nog onbekende snelheid en 3GB aan werkgeheugen. Je krijgt 32GB opslagruimte en de mogelijkheid een Micro-SD kaartje te plaatsen.

Aan de achterkant van het toestel zit een 16 megapixel camera. Voor krijg je nog eens 8 megapixels voor selfies. De accu meet 3.000mAh. Vodafone claimt twee dagen gebruiksduur op de accu. Dit gaat uiteraard niet op voor Pokémon Go spelers ;-).

Verder vindt je op de achterkant een vingerafdrukscanner. De voor- en achterkant zijn van gorillaglass. Dit glas wordt door een aluminium frame op haar plaats gehouden.

Beschikbaarheid

De Vodafone Smart Platinum 7 gaat €399 kosten. Opvallend detail is dat de VR bril voor deze VR smartphone los wordt verkocht voor €29,95. Zonder is de VR smartphone natuurlijk niet heel erg VR.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.