Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Logitech M330 Silent Plus Mouse met 5 sterren.

The Good
  • Zeer lange accuduur
  • Prima steun voor een middenformaat muis
  • Heerlijk stil in gebruik
  • Handige opbergplaats voor de dongel
The Bad


Afgelopen week wierpen we al een blik op de M220 Silent muis van Logitech. De instapmuis uit de nieuwe Silent lijn van het merk. Met de M330 Silent Plus praten we over een meer premium model. Een betere sensor en een groter oppervlak onder de hand.

Unboxing

Logitech verpakt de Logitech M330 Silent Plus muis met een Unifying USB adapter en een enkele batterij van GP. Beiden zitten handig achter het batterijklepje weggewerkt.

Design

De M330 Silent Plus is duidelijk een andere muis. Voor een paar euro’s meer dan de M220 Silent krijg je een muis die een stukje groter is. Daarmee zal de M330 Silent Plus vooral wat prettiger in de hand liggen wanneer je grotere handen hebt. De muis biedt ook aan de zijkanten wat meer steun wat erg fijn is wanneer je langere perioden met de muis moet werken. Ook bij deze muis is het scrollwiel afgeplat wat erg fijn werkt.

Ook hier begrijpt Logitech het probleem van de muis voor de laptopgebruiker. De Unifyieng adapter zal in veel gevallen gewoon in de USB poort van de laptop kunnen blijven zitten wanneer je deze in een tas stopt. Hij is mooi compact. Daarnaast kun je de USB dongel ook nog eens opbergen achter het batterijklepje zodat je die nooit hoeft te verliezen.

logitech-m330-silent-plus-muis_mg_1128

Quiet Mark

Opvallend aan deze lijn muizen van Logitech is dat ze voorzien zijn van het Quiet Mark. Dit is een award van een organisatie die stille producten beloont. Daarbij wordt het product vergeleken met andere producten uit dezelfde categorie en dit is ook echt de kern van het verhaal van de Logitech M330 Silent muis.

Het geluid dat de muistoetsen produceren is namelijk met 90% gereduceerd ten opzichte van andere muizen. Ik geef toe dan ik dit stille klikgeluid wel eerder op een muis heb ervaren. Die was in dat geval gewoon kapot… nu dus niet. En dan is het echt even wennen. Maar toch ook wel heel plezierig. Er is menig flexplek waar ik graag zou zien dat men met deze muizen gaat werken.

Specs

De Unifying adapter die Logitech bij de M330 muis levert is gemaakt voor een bereik van 10 meter. Uiteraard in een best-case scenario. Wij hebben de muis in een desktop en home entertainment opstelling gebruikt. In beide gevallen hebben we eigenlijk niets te klagen over het bereik van de M330. Binnen de Silent serie heeft deze M330 Silent Plus de beste optische sensor. Tijdens onze testsituaties heeft de sensor nooit voor problemen gezorgd.

Accuduur

De M220 heeft geen ingebouwde accu. In plaats daarvan maakt het gebruik van een gewone penlite batterij. Op een enkele batterij moet hij het 24 maanden volhouden. Dit hebben we met onze test natuurlijk niet kunnen aantonen omdat we simpelweg geen 24 maanden kunnen wachten met het publiceren van deze review. Gezien de prijs van batterijen op dit moment is dit ook niet een factoor waarvan we verwachten dat het meespeelt in de aankoopbeslissing wanneer de accuduur wat krapper uitvalt.

Conclusie

Ik heb grote handen en dan is de Logitech Silent Plus echt wel aan te raden boven de M220 Silent. Je krijgt gewoon veel meer steun. Bovendien is de muis gemakkelijk mee te nemen. De stilte tijdens het werken met deze muis is heel bijzonder om te ervaren. Ik denk dat menig flexplek en kantoor een stuk rustiger zou worden wanneer iedereen op dit soort muizen over zou stappen.

Beschikbaarheid

De Logitech M330 Silent Plus is onder anderen verkrijgbaar via Bol.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.