Review: Logitech M220 Silent Mouse

Met de komst van de tablet begint de muisklik een beetje in vergetelheid te geraken. Met de nieuwe Silent-serie van Logitech wordt die overgang verder bespoedigd. De nieuwste muizen van Logitech zijn ultrastil in gebruik.

Unboxing

Logitech verpakt de Logitech M200 Silent muis met een Unifying USB adapter en een enkele batterij van GP. Beiden zitten handig achter het batterijklepje weggewerkt.

Design

De M220 is een relatief kleine muis die bij grote handen compleet onder de vingers valt. Naast de twee muistoetsen, is de muis voorzien van een verticaal scrollwiel. Het scrollwiel is aan de bovenkant afgeplat, wat mijn persoonlijke voorkeur geniet. Verder is het gewoon een nette muis die er op de kleur na niet opvallend uitziet.

Wat enorm handig is, is de USB dongel. De Unifying adapter van Logitech. Deze is zeer compact waardoor deze ook in een laptop kan blijven zitten wanneer je deze opbergt. Doe je dit liever niet, is er ruimte onder de batterijklep. Hier steek je de USB dongel in zodat je deze nooit kwijtraakt.

logitech-m220-silent-muis_mg_1150

Quiet Mark

Opvallend aan deze lijn muizen van Logitech is dat ze voorzien zijn van het Quiet Mark. Dit is een award van een organisatie die stille producten beloont. Daarbij wordt het product vergeleken met andere producten uit dezelfde categorie en dit is ook echt de kern van het verhaal van de Logitech M220 Silent muis.

Het geluid dat de muistoetsen produceren is namelijk met 90% gereduceerd ten opzichte van andere muizen. Ik geef toe dan ik dit stille klikgeluid wel eerder op een muis heb ervaren. Die was in dat geval gewoon kapot... nu dus niet. En dan is het echt even wennen. Maar toch ook wel heel plezierig. Er is menig flexplek waar ik graag zou zien dat men met deze muizen gaat werken.

Specs

De Unifying adapter die Logitech bij de M220 muis levert is gemaakt voor een bereik van 10 meter. Uiteraard in een best-case scenario. Wij hebben de muis in een desktop en home entertainment opstelling gebruikt. In beide gevallen hebben we eigenlijk niets te klagen over het bereik van de M220. Qua gebruiksoppervlakken is de optische sensor ook redelijk vergevingsgezind. Hoewel de optische sensor in de iets duurdere M330 Silent Plus veel beter moet zijn, heeft de sensor tijdens onze tests op reguliere oppervlakken niet gefaald.

Accuduur

De M220 heeft geen ingebouwde accu. In plaats daarvan maakt het gebruik van een gewone penlite batterij. Op een enkele batterij moet hij het 18 maanden volhouden. Dit hebben we met onze test natuurlijk niet kunnen aantonen omdat we simpelweg geen 18 maanden kunnen wachten met het publiceren van deze review. Gezien de prijs van batterijen op dit moment is dit ook niet een factoor waarvan we verwachten dat het meespeelt in de aankoopbeslissing wanneer de accuduur wat krapper uitvalt.

Conclusie

Een muis die bijna geruisloos klikt is een bijzondere ervaring. In het begin wat onwennig omdat je geen hoorbare feedback krijgt. Op langere termijn is het iets waar je snel aan went en wat je snel zal gaan waarderen. De Silent lijn is een bijzonder nieuw initiatief vanuit Logitech waarvan ik verwacht dat we nog heel wat modellen gaan zien.

Beschikbaarheid

De Logitech M220 Silent is vanaf oktober onder anderen verkrijgbaar via Bol.com.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Wel heel erg stil
  • Scrollwiel
  • Prima optische sensor
  • USB adapter handig op te bergen in de muis

THE BAD

  • Hij is wel heel erg klein
Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram