Photokina: Nikon introduceert twee nieuwe actioncams

Begin dit jaar kondigde Nikon onverwacht een actioncam aan. De KeyMission 360. Niet zomaar een camera omdat deze meteen in 360-graden opneemt. Geschikt voor VR dus en daarmee sloeg Nikon een stap over. Met twee nieuwe actioncams vullen ze het gat.

nikon-keymission-170

De nieuwe Nikon KeyMission 170 is een actioncam zoals we die qua vorm allemaal wel kennen. Deze neemt in 4K op en heeft een beeldhoek van 170 graden. In haar standaard behuizing is de camera tot 10 meter waterdicht en tot 2 meter valbestendig. Daarnaast is hij stofdicht en kan hij tot -10 graden Celsius aan. Met de optionele onderwaterbehuizing mag hij tot 40 meter meer de diepte in. Over de framerates (een groot probleem bij veel 4K actioncams) heeft Nikon nog niets gecommuniceerd.

De Nikon KeyMission 80 is iets heel anders. Een actioncam voor in de hand. Waterdicht tot 1 meter, schikbestendig tot 1,5 meter. Ook deze camera kan mee de ijsvlakte op tot 10 graden onder nul en is stofdicht.

nikon-keymission-80

Opvallend is dat deze camera twee Nikkor objectieven met bijbehorende beeldsensoren heeft. Je kunt zowel vooruit als achteruit schieten. Selfies dus. Overlapt dit niet enorm met jouw smartphone? Zeker, maar die is waarschijnlijk niet op avonturen gebouwd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.