Sony heeft zojuist de MDR-1000X wereldkundig gemaakt. De nieuwe high-end over-ear hoofdtelefoon valt op door de nieuwe ruisonderdrukkingstechnologieën die Sony erin heeft gelegd.

Om te beginnen heeft Sony de earpads compleet nieuw ontwikkeld om ze jouw oren nog beter van de buitenwereld af te laten sluiten. Er zijn twee nieuwe microfoons geplaatst om de ruisonderdrukking te regelen. Één op de oorschelp (FeedForward) en één in de oorschelp (FeedBack). Hierdoor krijgt de technologie een duidelijker beeld van ruis dat jouw muziekbeleving probeert binnen te dringen. Een eigen processor verwerkt alle data en zorgt voor tegengeluid in de muziek die je luistert om zo geluid van buiten tegen te gaan.

Ook interessant is de touchbediening op het rechter ook. Geheel onzichtbaar pas je volume en tracks aan. Oké, dit zagen we enkele jaren geleden al. Maar wat Sony heeft toegevoegd is de mogelijkheid om in één klap de ruisonderdrukking uit te zetten. Simpelweg door jouw hand op de oorschelp te leggen.

Natuurlijk is deze headset weer compatible met High-Res Audio. Sony voorziet hem dan ook van een snelle 40mm driver in beide oorschelpen. Over bluetooth is er onder anderen ondersteuning voor LDAC, maar ook S-Master HX en DSEE HX zijn aanwezig. Verder is hij op verschillende manieren vouwbaar zodat je hem mee kunt nemen op de manier die het best in jouw tas past.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.