IFA: Acer’s StarVR verbreedt de VR ervaring naar het menselijk zicht

Er zijn mensen die misselijk worden van VR brillen. Die zichzelf hopeloos verliezen in de ervaring. Voor die mensen zou de StarVR van Acer weleens de hel op aarde kunnen zijn. Ikzelf heb nergens last van, dus ik kan niet wachten om StarVR zelf te ervaren.

De reden waarom zie je al wanneer je naar de StarVR kijkt. Deze VR bril is duidelijk anders opgebouwd. De StarVR heeft twee grote displays voor jouw ogen. De displays leveren een blikveld van 210 graden. Dit is bijna zo breed als het blikveld dat wij mensen in de gewone wereld hebben. Alleen omhoog en omlaag is het blikveld niet veel anders dan bij reguliere VR brillen.

Deze nieuwe bril is ontwikkeld in samenwerking met game-ontwikkelaar Starbreeze. De StarVR wordt dan ook ontwikkeld en verkocht door een joint venture tussen de studio en Acer. Hoewel er wel gaming hardware merken als Razer zijn die zich bezighouden met de ontwikkeling van VR hardware, is dit de eerste keer dat we een software ontwikkelaar zien in dit veld.

starvr-detail

Het enorm brede blikveld van de StarVR heeft ook de aandacht van IMAX getrokken. De leverancier van filmopnameapparatuur en bioscoop hardware is dan ook een samenwerking met StarVR aangegaan. Dit zal leiden tot de ontwikkeling van IMAX VR bioscopen. Hier zit je in een zaal waarbij iedereen een StarVR op de neus krijgt. Het voordeel van deze opzet is dan bioscopen veel kleiner opgezet kunnen worden. Op minder ruimte kunnen meerdere films worden vertoont.

Beschikbaarheid

Acer’s StarVR wordt nu al verkocht aan ontwikkelaars. Er worden kleine hoeveelheden geproduceerd. De massaproductie start echt pas in 2017. Dan zullen de prijzen mogelijk dalen en wie weet wordt de hardware nog een beetje aangepast op basis van feedback vanuit ontwikkelaars.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.