In de wereld van de laptops komen we al een tijdje 2-in-1 modellen tegen. Laptops met een touchscreen die ook gebruikt kunnen worden als een tablet. Nu ChromeOS ook in staat is om Android apps te draaien, zet Acer als eerste de stap om een convertible Chromebook uit te brengen.

De Acer Chromebook R 13 beschikt over een 13,3 inch touchscreen. Deze zit met een 360-graden scharnier aan het toetsenbord vast waardoor deze helemaal omgeklapt kan worden. Het LED display heeft een Full HD resolutie (1920×1080 pixels). Acer maakt het display af met een 720p HDR webcam.

De Acer Chromebook R 13 weegt 1,49 kilo en meet 15,5mm dik. Hij wordt aangedreven door een MediaTek M8173C quad-core chipset. Deze bestaat uit twee cores op 2GHz en twee cores op 1.6GHz. Die laatste zijn wat zuiniger qua energieverbruik waardoor de accuduur op 12 uur komt te liggen. De chipset beschikt over 4GB aan werkgeheugen en, afhankelijk van de configuratie, over 16GB, 32GB of 64GB interne opslagruimte.

De belangrijkste verbinding op de Acer Chromebook R 13 is de USB-C poort die geschikt is om de Chromebook te laden, maar ook bijvoorbeeld om een extern display op aan te sluiten. Er is ook een USB 3.0 poort, HDMI, Bluetooth 4.0 en zowel een losse microfoon- als hoofdtelefoonaansluiting.

Beschikbaarheid

De Acer Chromebook R 13 ligt vanaf oktober in de winkel vanaf €399.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.