De ene na de andere cloud videodienst wordt gelanceerd, maar allemaal zijn ze gecentreerd rondom beveiligingscamera’s. GoPro Plus is hierop een uitzondering. Deze dienst richt zich op actioncams (die niet 24/7 uploaden).

Voor $4,99 per maand wordt je lid van GoPro Plus. Wanneer de camera aan het stroom hangt en verbonden is via WiFi zal deze automatisch al zijn beelden uploaden naar de GoPro Plus cloud servers. Via de mobiele en desktop apps zijn de beelden zo snel toegankelijk.

Het is niet mogelijk om foto’s en video’s online te bewerken. Daarvoor moeten de beelden eerst weer traditioneel worden gedownload. Het is wel mogelijk om de beelden op jouw GoPro Plus acocunt snel te delen met de rest van de wereld.

Er zitten wel wat limieten aan de mogelijkheden van GoPro Plus. Zo kun je maximaal 32 uur aan video uploaden of maximaal 62.500 foto’s. Foto’s worden op maximaal 12 megapixel opgeslagen en video’s op maximaal 1080p (dus 4K wordt omgezet naar Full HD).

Ben je lid, krijg je ook toegang tot de muziek database van GoPro. Zo kun je achtergrondmuziek plaatsen zonder gezeur over de rechten. Daarnaast krijg je standaard 20% korting bij aankopen via GoPro zelf. Dit laatste zal vast wat winkeliers pissig maken.

GoPro Plus zal beschikbaar komen tijdens de release van de GoPro Hero 5.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.