Sinds vandaag heeft GoPro eindelijk twee nieuwe modellen: de 399 Euro kostende Hero5 Black en de Hero5 Session voor 100 Euro minder. Beide camera’s zijn begin oktober in Nederland leverbaar. Waterdicht, maar met abonnement. De belangrijkste winstpunten op een rijtje en onze bedenkingen over 5 Euro per maand abonnement….

Beide camera’s zijn waterdicht tot 10 meter (33 voet) zonder behuizing. Dit is een nieuwe stap voor GoPro. Geen gedoe dus meer met een extra behuizing. Het nieuwe top model van GoPro heeft een 2-inch touchscreen en een enkele knop om de camera aan te zetten en direct te filmen. Enkel duikers zullen een onderwaterhuis moeten aanschaffen, maar uit de doos kun je de nieuwe camera’s direct gebruiken op de motor in de regen of tijdens Kite surfen.

hero5Beter beeld

GoPro introduceert professionele elektronische beeldstabilisatie. Helaas dus geen optische beeldstabilisatie. Sony is nog heer en meester op dit vlak. Natuurlijk zijn beide camera’s in staat om op te nemen in 4K-resolutie met 30 frames per seconde. Dat is hetzelfde als het vorige topmodel, de Hero4 Black.

Om van alle functies gebruik te kunnen maken zullen we een abonnement moeten gaan afsluiten. Jawel, ook GoPro heeft de gouden melkkoe ontdekt. Het maakt het mogelijk om automatisch foto’s en video’s op te slaan naar een cloud service. De dienst geeft je ook toegang tot een verzameling muziek die je onder licentie mag gebruiken. De Hero5 camera’s zijn met een spraak opdracht te bedienen. Althans dat is de belofte. Wij zijn benieuwd hoe dit in de praktijk werkt. Hoe dit alles gaat werken zullen we na onze review direct melden.

In een ‘Apple-achtig’ filmpje leggen de makers graag uit waarom de Hero 5 zo goed is.

Ook de app is geheel vernieuwd. Natuurlijk met een geintegreerde shop om meer accesoires te kopen. Gelukkig blijven de huidige accesoires geschikt voor de nieuwe Hero.

Al met al is de Hero 5 een grote stap voorwaarts. In de praktijk zal blijken of de nieuwe Hero’s de concurrentie voor kunnen blijven. De abonnement dienst is onbetwist een poging om Hero gebruikers voor eeuwig te binden. Hopelijk blijven we fan omdat de camera’s zo goed zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.