Dexmo ontwikkelt handschoen om in VR objecten te voelen

De Chinese fabrikant Dexta Robotics probeerde het al eens in 2014 op Kickstarter, maar toen was het geen succes. VR was nog onbekend voor de gemiddelde consument. Nu probeert Dexmo opnieuw haar VR handschoen aan de markt te brengen.

De Dexmo handschoen is een soort exoskelet. Het valt om de hand heen en kan met behulp van klemmetjes aan jouw vingers trekken en duwen. Hierdoor zijn objecten in VR tastbaar te maken. Daarmee is de handschoen een interessant alternatief op de controllers die VR brillenmakers als Oculus op dit moment inzetten. De handschoen kan immers ook de bewegingen van jouw vingers meten en omzetten in acties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Roelof van Doorn
Je ziet me wel, maar herkent me niet. Blijf gokken wie ik ben. Als je het weet zeg je 'O, die!'

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram