Een nieuwe vinding van Tacid moet het leven van blinden een stuk makkelijker maken. Het gaat om een handschoen met een soort van parkeersensor die directe feedback geeft. Zo weet een blinde of slechtziende hoe dichtbij obstakels zijn. Daarnaast kan de handschoen ook gebruikt worden om de vorm van objecten te bepalen.

De sensoren meten namelijk hoe ver een object van de handschoen af is en geven deze afstand door, door de druk op het linker of rechter gebied van de arm te verhogen. Door met de handschoen te zwaaien kan je een behoorlijk goed idee krijgen van hoe een ruimte eruit ziet.

Oja, Tacid heeft het ontwerp onder Creative Commons beschikbaar gesteld. Iedereen mag hem dus zelf maken.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.