Sony en Panasonic gaan 8K standaard ontwikkelen

Enkele weken geleden lanceerde de Japanse omroep NHK een speciaal 8K kanaal op de Japanse kabel. Niet alleen de resolutie van de zender is indrukwekkend, de zender heeft ook nog eens een 22.1 audiostream. NHK gaat nu met Sony en Panasonic een standaard voor 8K ontwikkelen.

De twee techgiganten en NHK zetten groots in op de Olympische Spelen die in 2020 in Tokio zullen plaatsvinden. De drie verwachten dat 8K TV’s tegen die tijd gewoon in de winkel liggen. Door de standaard in Japan te ontwikkelen, hopen de drie de Koreanen LG en Samsung een stap voor te zijn. Bovendien is een alliantie goed om de kosten te drukken.

Dat Panasonic en Sony op dit gebied samenwerken heeft nog een voordeel. Beide merken presteren sterk op de markt van de camera’s. De camera’s waarmee de spelen zullen worden opgenomen, maar ook vele Hollywood films. De bedrijven zijn dus in staat om de 8K standaard van opname tot afspelen thuis door te ontwikkelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events