Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Waka Waka Base 10

Waka Waka is zonder twijfel één van de meest sympathieke techbedrijven die we op dit moment kennen. Zo introduceerde het enkele jaren geleden de Waka Waka Power+. Een handige powerbank waarmee je meteen een powerbank met lamp voor een gezin in een probleemgebied koopt. Met de Base 10 gaat Waka Waka een stuk verder en introduceert de ultieme solar powerbank.

Unboxing

Bij de unboxing krijgen we zeven onderdelen in handen. Het hart van het systeem is de 10.000mAh powerbank. Daarnaast krijg je twee LED lampen. Één daarvan met een eigen accu. De andere moet aan de draad hangen. Je krijgt twee USB kabels en ook een opvouwbaar zonnepaneel. Een waterdichte tas maakt de set af.

Design

De set valt op door de geel/zwarte kleurencombinatie die Waka Waka gebruikt. Bij alles in de set is gedacht aan gebruik onder ruige omstandigheden. Zo heb ik de set gebruikt tijdens de verbouwing van mijn huis. Bouwstof, modder. Het maakt allemaal niet uit. Ook het laten vallen van de powerbank is geen enkel probleem. Een dikke, rubberen stootband vangt de klap moeiteloos op.

De powerbank is voorzien van drie USB A aansluitingen. Één is geschikt voor het snelladen van smartphones en tablets. De andere twee zijn vooral gericht op gebruik in combinatie met de lampjes. Ze zijn wel bruikbaar om gadgets mee op te laden, maar dat gaat wat langzamer. De micro-USB aansluiting gebruik je om de powerbank op te laden via een USB lader in plaats van de zonnepanelen.

Waka Waka Base 10_MG_9819

Specs

Het zonnepaneel bestaat uit vier elementen. Gezamenlijk zijn ze goed voor het opwekken van 10 Watt. De efficiëntie ligt met 21% erg hoog ten opzichte van andere systemen die we de laatste jaren hebben gezien. Voor iedereen die niet zoveel weet van zonnepanelen, de toppers die nog betaalbaar zijn hebben een efficiëntie van rond de 24%.

De LED lamp met accu kan op de felste stand 1,5 uur branden. De LED’s leveren per stuk 40 lumen, dus ruim genoeg om een tent compleet in het licht te zetten. Wanneer de LED’s via USB aan de powerbank hangen, gaan ze op de felste stand 26 uur mee. Op de zwakste stand 240 uur.

Gebruikservaring

De Waka Waka Base 10 is een set die je niet koopt om netjes te houden. Wanneer je dat idee naleeft is het systeem heerlijk in gebruik. Ik heb de zonnepanelen regelmatig in de vensterbank liggen om de powerbank op te laden. Met het zonnige weer van dit moment zit de powerbank in twee dagen aardig vol. Gezien ik met 10.000 mijn Honor 8 ruim drie keer kan opladen is die laadsnelheid genoeg om de powerbank niet aan het stroom te hoeven hangen.

Door de dikke stootranden ben ik ook niet zo voorzichtig met het inpakken van de powerbank. Ik slinger hem zonder schaamte onderin een tas. Wetende dat de powerbank het wel overleeft.

Met de lampjes heb ik minder gewerkt. Natuurlijk wel getest op brand duur, maar verder nog niet echt een nut voor gehad. Nu de nachten langzaamaan langer worden, zal dat over enkele maanden vast anders zijn.

Conclusie

De Waka Waka Power+ was al een goed verhaal. Met de Base10 zet Waka Waka haar verhaal voort. Wederom hebben we een slim product in handen dat is gemaakt om gebruikt te worden onder door outdoor sporters en avonturiers, maar ook door iedereen die iets groener zou willen leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.