Review: Waka Waka Power+ (Solar Powerbank)

Is het mogelijk een solar powerbank te maken van eerste klas onderdelen en dan ook nog een goed doel op te zetten? Bij Waka Waka snappen ze het. Daar ontwikkelden ze de Waka Waka Power+ die we vandaag uitgebreid bespreken.

Unboxing

Waka Waka is verhaal en dat merk je meteen wanneer je de verpakking van de Waka Waka bekijkt. Deze is van gerecycled karton en vertelt haar eigen verhaal alsof je een boek opent. Een bijzondere unboxing dus.

Buy One, Give One

WakaWaka ('helder licht' in Swahili) is een project op basis van het Buy One, Give One model. Wanneer je een Waka Waka Power+ aanschaft, doneer je automatisch een Waka Waka aan het goede doel. Zo heeft Waka Waka onder anderen 3.000 huizen in Haïti van een Waka Waka Light kunnen voorzien en gingen er eerder al 5.262 op weg naar vluchtelingen in Syrië. Zo probeert Waka Waka het gebruik van gevaarlijke en vervuilende olielampen in arme landen terug te dringen. Mensen hebben immers licht nodig en met een Waka Waka is licht op een veilige manier voor handen. Via een code in de verpakking mag je zelfs een voorkeur uitspreken voor het land waar jouw Waka Waka Light naartoe mag. Wij konden geen keuze maken...

Waka Waka Power IMG_3950

Ontwerp

Het ontwerp van de Waka Waka Power+ zit zeer slim in elkaar. Door een ronde opening is de lamp op een fles te plaatsen of aan een karabijnhaak te hangen. Een ratelend scharnier zorgt ervoor dat het deel met de lamp in de juiste hoek geplaatst kan worden om zo optimaal gebruik te maken van het witte licht uit de twee LED's.

Aan de zijkanten lijken de USB aansluitingen afgedekt te zijn met rubber klepjes. Dit is alleen het geval wanneer je de Waka Waka op haar rug hebt liggen. Klap je hem omhoog, verdwijnt deze bescherming. Daarmee is dit vooral bescherming tegen stof tijdens vervoer.

De gehele plastic behuizing bestaat uit PC-ABS en is daarmee redelijk bestand tegen stoten. Daarnaast gaat het om gerecycled plastic.

Verlichting

De twee witte LED's zijn in vier standen dimbaar. Waka Waka heeft voor helder, wit licht gekozen. Dit om de lamp vooral ook functioneel te houden. Zo is dit licht erg prettig bij het lezen van een boek of het spelen van een spelletje.

Waka Waka Power IMG_3954

Wat ook opvalt is de forse lichtbundel (maximaal 70 lumen) die van de twee LED's afkomstig is. Zo heb ik de Waka Waka al enkele keren kunnen gebruiken om foto's en video's bij te lichten. Waka Waka claimt dat je 150 uur licht hebt van de lamp en dat hebben we tijdens onze tests kunnen valideren.

Waka Waka Power IMG_3952

Supower Cell Zonnepanelen

Waka Waka gebruikt zo ongeveer de beste kwaliteit zonnecellen die op dit moment te vinden zijn. Dit zeggen ze niet zelf, maar komt naar voren uit de test die Kassa onlangs uitvoerde. De labtest van Kassa kunnen we hier ook niet herhalen, dus bij uitzondering vragen we je om het item van Kassa te bekijken.

In onze 'gewone' gebruikservaring merken we dat de zonnepanelen relatief vlot laden. Natuurlijk hebben we hier in Nederland niet de hoeveelheid zon die je rond de evenaar mag verwachten, maar met twee dagen is de accu van de Waka Waka doorgaans toch echt wel vol. Dan heb je dus 2.200mAh aan laadcapaciteit voor een smartphone of tablet.

Conclusie

De Waka Waka Power+ combineert één van de beste solar powerbanks van dit moment met het steunen van een goed doel. Dit maakt de Waka Waka wat ons betreft dé gadget die iedere campingganger komende zomer in de tent moet hebben liggen.

Beschikbaarheid

De Waka Waka Power+ is onder anderen verkrijgbaar via Bol.com.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 comments on “Review: Waka Waka Power+ (Solar Powerbank)”

 1. Ik heb de wakka wakka power al meer dan 2 jaar in bezit.
  Bij aanvang was ik enthousiast en besloot korte tijd na aankoop ook een wakka wakka light aan te schaffen. Daarvan bleek de uitklapbare standaard scheef te zijn gemonteerd en nadat deze circa 1 minuut licht gaf schoot het licht automatisch in een minder heldere stand. Na klacht een vervangend exemplaar ontvangen waarbij eveneens het licht na korte tijd in een minder heldere stand sprong. Ja en echt na volledig te zijn opgeladen. De wakka wakka power vertoonde dit probleem niet maar na verloop van tijd viel 1 van de oplaadledjes uit en nog later sprong de behuizing ineens los en die liet zich niet meer sluiten waardoor de uitklapbare standaard niet voldoende steun meer bood om de wakka wakka in verschillende standen te zetten. Uiteindelijk de openstaande behuizing maar met lijm dichtgeplakt waardoor standaard ook weer werkt. De oplaadcapaciteit valt achteraf toch wel tegen. Een iphone kan ik niet verder dan halfvol opladen. In het donker is te zien dat 1 van de 2 ledlampjes toch heel erg zwak blijft branden als het licht is uitgezet. Kortom, het idee is aardig, toch is dit relatief dure aparaatje niet degelijk genoeg om jaren mee te gaan. Kwa techniek is het nodige mis waardoor allerlei kleinere en grotere gebreken aanwezig zijn of ontstaan. Enthousiast aangekocht maar slechte ervaringen. Beslist geen aanrader. Voor dat geld is er veel beter te koop.

 2. ben over het gebruik van de Power10 zeer tevreden, gebruik 'm dagelijks. Alleen:
  1) van de eerste (gekocht 2015) was het ratelscharnier te slap;
  2) ik ben inmiddels aan mijn derde exemplaar toe: ze gaan te snel kapot.
  Behalve het in principe prachtige ontwerp sprak mij ook het goede doel (tevens een exemplaar naar een ontwikkelingsland) me erg aan.

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

 • Zeer goede zonnecellen
 • Goede verlichting
 • 2.200mAh accucapaciteit
 • Hergebruik van plastics en papier

THE BAD

Roelof van Doorn
Je ziet me wel, maar herkent me niet. Blijf gokken wie ik ben. Als je het weet zeg je 'O, die!'

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram