Stel, je bent GEEN Pokémon aan het jagen. Je hebt het wel warm. Dan hebben we een leuke gadget gevonden waar je de resterende accucapaciteit van je smartphone ook aan kwijt kan. Ik heb het over de Telefan (Mini USB Fan is de naam op het zakje).

Unboxing

De Telefan van Wannagadget wordt geleverd in een klein pastic zakje. Het rotorblad en de motorunit zijn van elkaar gescheiden en hoeven alleen maar op elkaar te worden gezet.

De handleiding van de Telefan staat op de achterkant van het zakje geprint. Deze is totaal onduidelijk. Gewoon negeren dus.

Telefan_MG_0041

Design

Voor de modeliefhebbers is de Telefan in vele, verschillende kleuren te koop. Daarnaast zijn er versies voor de Apple Lightning connector en de reguliere micro-USB aansluiting die we bijna op alle andere smartphones tegenkomen. Een USB Type-C versie is er helaas niet. Eigenaren van de nieuwste smartphones moeten dus nog even op verkoeling wachten ;-).

Specs

De motor van de Telefan draait op 5 volt en vraagt 1 Watt. Niet alle toestellen kunnen deze hoeveelheid stroom leveren. Veiligheidshalve spreekt de fabrikant al van het feit dat jouw smartphone OTG ondersteuning moet hebben. Dan is de kans groot dat deze werkt.

Gebruikservaring

De Telefan is absoluut een gadget die leuk is voor even. Als ventilator werkt hij prima, maar richten is een kriem. Je moet hem eigenlijk in de hand houden en dat blijft niet leuk. Een scharniertje had een hoop toegevoegd aan de gebruikservaring.

Conclusie

De Telefan heeft absoluut toekomst als gadget, maar dan vooral als een relatiegeschenk. Gewoon met reclame erop van een airco leverancier of iets dergelijks. Om hem ongesponsord aan te schaffen vragen wij ons af hoelang deze gadget echt leuk blijft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.