Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Creative Woof 3 met 4.5 sterren.

The Good
  • Zeer strak design
  • Fijne knoppen
  • Stevig
  • Erg goed geluid voor een enkele driver
  • Eigen muziekspeler aan boord met FLAC ondersteuning
The Bad
  • Geen reistasje
  • Geen 3,5mm audiokabel


Klein en opvallend, dat is de beste beschrijving wanneer je de Woof 3 van Creative ziet. Zeker in het rood heeft de speaker wel wat weg van een vervormde kerstbal, maar laat je niet bedotten. Creative is een expert als het gaat om geluid.

Uboxing

De unboxing is een beetje zoals we deze verwachten van een mobiele speaker. Hij wordt dan ook keurig geleverd met een micro-USB laadkabel en een stukje documentatie. Ik geef toe dat een reistasje fijn was geweest gezien de perfect glanzende behuizing.

Design

De Woof 3 komt in verschillende kleuren. Ik ontving de rode die me echt enorm aan kerstballen doet denken. Ach het is al bijna die tijd van het jaar.

Het rode van de Woof 3 wordt afgewisseld met strak, wit plastic. De ronde en golvende lijnen sluiten perfect op elkaar aan. In dit formaat is de Woof 3 de mooiste draagbare speaker die ik tot nu toe heb gezien.

Ook de bovenkant is keurig afgewerkt met een zilveren speakergrill. In het midden zit een knop om gesprekken aan te nemen en om de Woof 3 in pairing modus te zetten. Ook vinden we hier een blauwe status LED. Deze zit mooi weggewerkt onder de grill.

De onderkant is voorzien van voetjes die trillingen moeten minimaliseren. Zo voorkomt de Woof 3 dat deze van tafel valt.

Specs

Het exacte formaat van de driver is onbekend, maar je ziet op de exploded view dat deze een groot deel van de speaker inneemt. De speaker weegt 237 gram. Voor gebruik met smartphones maakt de Woof 3 gebruik van Bluetooth 2.1 met A2DP. Dit is op vrijwel iedere smartphone en tablet bruikbaar.

Creative-Woof-3-Exploded-View

De Woof 3 heeft ook een interne muziekspeler aan boord. Je hoeft dus geen smartphone aan te sluiten. Gewoon een micro-SD kaart met MP3 of Flac bestanden erop laden en kaar. Er is ondersteuning voor microSD en microSDHC. Op maximaal volume gaat de accu ongeveer 6 uur mee.

Geluidskwaliteit

De geluidskwaliteit van de Creative Woof kent twee kanten. De geluidskwaliteit via bluetooth en de geluidskwaliteit van de interne muziekspeler en een 3,5mm analoge audioverbinding.

Via Bluetooth

Via Bluetooth gebruikt de Woof 3 A2DP om de muziek te coderen en door te sturen naar de speaker. Dit is een zeer goede vorm van compressie, maar al lang niet meer de beste. Voor een A2DP verbinding is de verbinding zeer stabiel, maar je mist wat details in de muziek.

Direct

Laat je Flac bestanden horen via de interne speler of de analoge verbinding, krijg je die detail in de muziek meteen terug. Oké, je moet een kabeltje aansluiten, maar daarna geniet je wel van veel beter klinkende muziek.

Over het geheel blijft het een speaker met maar één driver. Het gevolg is dat je wat detail in het hoog en in het laag mist. Dit hoort nou eenmaal bij deze categorie speakers.

Conclusie

Hij is klein, maar wel heel fijn. Hij is vooral heel strak vormgegeven. De Creative Woof 3 weet te verbazen, maar eigenlijk ook niet. Creative is nou eenmaal een expert op het gebied van geluid. Deze kleine, single driver speakers hebben de nodige beperkingen, maar Creative knijpt het beste eruit. Knap werk.

Beschikbaarheid

De Creative Woof is onder anderen verkrijgbaar via Bol.com.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.