Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Philips gebruikt pop-up webcams om camerahackers een stap voor te zijn

MMD, de monitorenfabrikant achter de Philips monitoren, komt met een nieuw wapen in de strijd tegen webcamhackers. De nieuwe monitoren met geïntegreerde webcam verbergen deze in de rand van het display.

Wil je de camera gebruiken, moet je deze via een pop-up mechanisme naar boven laten komen. Mocht de camera worden gehackt, weet je in ieder geval zeker dat deze je niet filmt wanneer je dit niet verwacht.

De techniek achter de pop-up camera is niet helemaal nieuw. Moedermaatschappij TP Vision is verantwoordelijk voor de bouw van Philips TV’s en gebruikte dit idee eerder. Zo was er een pop-under constructie die de camera omlaag liet vallen wanneer deze nodig was voor bepaalde apps op de Smart TV.

De eerste monitor met pop-up camera zal de Philips 272B7QPTKEB zijn. De 272B7QPTKEB is voorzien van een 27-inch WLED display met een 2.560×1.440 resolutie en een helderheid van 350 cd/m2. De monitor heeft twee ingebouwde 2 inch speakers.

Voor de camera gebruikt de 272B7QPTKEB de USB verbinding. Om het gebruiksgemak verder te vergroten krijg je meteen een USB 3.0 hub in jouw monitor waaronder één met Fast Charge voor het opladen van smartphones.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.