IFA Verwachtingen: Dag 1

Het is de eerste dag van de IFA voor de journalistiek. Morgen gaat de beurs officieel open, maar vele merken hebben hun booth al af en maken van het moment gebruik om de pers alvast te laten genieten.

Acer

We trappen de dag af bij Acer. Die kondigde vorig jaar een compleet nieuwe gaming line-up aan waaronder een bijzondere smartphone. Het leukste nieuws voor mij was dat ik even met tablets kon spelen die met een regulier potlood gebruikt konden worden. Toen nog een hele nieuwe techniek. Wat gaan ze vandaag aankondigen? Waarschijnlijk heel, heel veel.

Alcatel

We zijn in de ochtend ook bij Alcatel. Alcatel grijpt die IFA ieder jaar aan om een brede range toestellen te introduceren. We verwachten introducties in de prijsklassen van €50 tot €250. Daarnaast zou het goed kunnen dat ze wat nieuwe, mobiele hotspots gaan introduceren. Wat ze precies gaan doen is nog onbekend.

Asus

Asus houdt vandaag haar Zenvolution evenement. Nieuwe laptops en tablets gegarandeerd. Asus gebruikt hiervoor het Westhafen terrein dat op een aardige afstand van de IFA ligt. We verwachten van Asus ook een nieuwe generatie ZenWatch. Ditmaal met een rond scherm.

Samsung

In de avond gaat Samsung los. De uitnodiging van Samsung laat zien dat we zeker een nieuwe generatie wearables mogen verwachten. We hebben het dan natuurlijk over de Gear S3. Daarnaast zou Samsung het moment ook aangrijpen om de Galaxy Tab S3 aan te kondigen. Dit zou de nieuwe high-end serie van Samsung moeten worden. Wellicht komen er nog wat low-end smartphones bij, maar verder verwachten we niet veel.

Lenovo (Motorola)

Vrijwel gelijktijdig aan het Samsung evenement vindt op loopafstand het Lenovo persevent plaats. Lenovo werkt hard aan het uitfaseren van het Moto merk en kondigde enkele maanden geleden al het eerste Lenovo toestel voor de Europese markt aan. Afgelopen maand introduceerde Lenovo bovendien de Moto E en de Moto G Play.

In de Moto series verwachten we eigenlijk alleen een nieuwe smartwatch. Tijdens de vorige IFA introduceerde (toen nog Motorola) een nieuwe serie 360 smartwatches. Het is alweer een tijdje stil, dus het is goed mogelijk dat we een nieuwe introductie meemaken. Verder gaat Lenovo ongetwijfeld weer een serie nieuwe serie smartphones en tablets aankondigen. Waarschijnlijk ook voor Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events