IFA2015: Motorola komt met verschillende uitvoeringen Moto 360

Motorola heeft gisteravond drie uitvoeringen van de Moto 360 aangekondigd. Het gaat om een uitvoering speciaal voor dames, een herenuitvoering (met twee verschillende schermmaten) en een sportuitvoering.

Motorola heeft wederom voor het flat tire display gekozen. Een rond display dat afgeplat is aan de onderkant om de nodige sensoren te huisvesten. Motorola verdedigt dit doordat de sensoren een veel langere accuduur moeten opleveren. Motorola heeft de serie eigen bandjes zo ontwikkeld dat deze met een handige schakelaar gemakkelijk te verwisselen zijn. Ongeacht of je metalen of lederen bandjes gebruikt.

Technisch wijkt de nieuwe Moto 360 niet heel sterk af van wat we bij de concurrentie zien. Hij loopt op een Qualcomm Snapdragon 400 chipset met 512MB geheugen en 4GB aan opslagruimte. De tweede generatie Moto360 bevat ook een WiFi antenne waardoor deze ook buiten bluetooth bereik verbonden kan blijven mits smartphone en smartwatch binnen hetzelfde netwerk zitten. De Moto 360 draait op Android Wear en is ook te combineren met iOS toestellen.

De sportuitvoering van de Moto 360 is voorzien van een GPS sensor, zoals we dit ook kennen van de Sony Smartwatch 3. Hierdoor kun je jouw smartphone thuis laten wanneer je gaat hardlopen. Het horloge kan dan autonoom jouw sportieve prestaties bijhouden en dat is wel heel handig. De bandjes van de Moto 360 Sport zijn van siliconen gemaakt.

Beschikbaarheid

De Moto 360 collectie zal dit najaar beschikbaar worden in Nederland. De design-uitvoering met een doorsnede van 46,5 mm is begin oktober beschikbaar en heeft een advies-verkoopprijs van € 369,-. Andere prijzen zijn nog niet gecommuniceerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events