IFA: Sengled integreert noodverlichting in standaard LED lamp

Sengled maakte enkele jaren geleden furore door JBL speakers in een standaard E27 LED lamp te integreren. Deze IFA komt het bedrijf opnieuw met iets bijzonders. Een E27 lamp met ingebouwde noodverlichting.

In de behuizing van de E27 LED lamp heeft Sengled een 900mAh accu geplaatst. Deze accu maakt het mogelijk voor de lamp om tot 3,5 uur te branden bij stroomuitval, al is het niet op volle kracht. Toch is dit heel belangrijk.

Veel huisautomatiseringssystemen schakelen verlichting aan bij noodgevallen als een brand. Bij een brand in de meterkast, is de kans echter groot dat je geen stroom hebt (en dat het automatiseringssysteem ook uitvalt). Door een accu in de lamp in te bouwen, kan de lamp zelfstandig functioneren. De Sengled Everbright lamp kan namelijk meten of deze is uitgeschakeld of dat er een algehele stroomuitval is.

Hoewel de Everbright met €19,90 wat duurder is dan de gemiddelde LED lamp, koop je er een stuk veiligheid mee. Daarnaast moet de lamp 25.000 uren mee gaan. Het verbruik van de lamp ligt op 9 Watt. Dit maakt dat deze lamp ideaal is voor gebruik in bijvoorbeeld een gang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram