Asus heeft deze week de ZenPad 3S 10 gelanceerd. De nieuwe 10 inch tablet is de eerste tablet voor Asus met ondersteuning voor een vingerafruksensor. Daarnaast draait deze nieuwe tablet standaard op Android 6.0.

De ZenPad 3S 10 is een tablet dat is opgebouwd op één stuk aluminium. De Asus ZenPad 3S 10 heeft een 9,7 inch IPS display en randen van slechts 5,3mm dik. Het display draait op een mooie 2048×1536 pixels. Gamers krijgen de graphics van de PowerVR GC6250 GPU. De Zenpad zelf meet 5,8mm dik en weegt 430 gram.

De chipset van de ZenPad 3S 10 is de Chinese MediaTek 8176 me een hexacore processor. Deze beschikt over twee snelle cores en vier langzamere die energiezuiniger kunnen werken. Het geheel krijgt 4GB aan werkgeheugen bij en dat is erg netjes.

Asus heeft de vingerafdrukscanner van de ZenPad 3S 10 verwerkt in de home knop. De scanner kan tot 5 vingers herkennen. Een USB-C poort is aanwezig met ondersteuning voor QuickCharge 3.0. Daarmee is de tablet in 3 uur volledig te laden. Met DTS Headphone X 7.1 zouden zelfs normale oordopjes een 7.1 virtual surround sound ervaring moeten kunnen bieden, maar dat moeten we natuurlijk eerst nog even horen ;-).

Qua camera krijg je 5 megapixels aan de voorkant en nog eens 8 megapixels aan de achterkant. Aardig in lijn met wat we in meer tablets zien. Er is bovendien ondersteuning voor Bluetooth 4.2 en WiFi AC.

Beschikbaarheid

De Asus ZenPad 3S 10 ligt vanaf 19 augustus in de winkel voor €399 voor 64GB.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.