Philips komt met bewegingssensor voor Hue

Philips maakte ooit al eens een schakelbaar stopcontact op basis van het Hue platform. Deze heeft de Nederlandse grens opvallend genoeg nooit bereikt. Met een nieuwe bewegingssensor probeert Philips brengt Philips een nieuwe manier om de lampen fysiek te schakelen.

Met de bewegingssensor is het mogelijk lampen aan- en uit te schakelen op basis van aanwezigheid in een ruimte. Bijvoorbeeld in de gang. Opvallend is dat de sensor over een geavanceerdere sensor beschikt dan vergelijkbare schakelaars.

De Hue sensor zou namelijk in staat zijn om in te schatten welk licht je wilt hebben. Zo zal het licht fel branden wanneer je met volle handen langs de sensor loopt, en zachtjes wanneer de sensor verwacht dat je alleen maar naar de WC gaat en net uit bed komt. Hoe Philips dit gaat meten is nog onduidelijk, maar het zou een sprong vooruit zijn in gebruikscomfort bij dit soort schakelingen.

De bewegingssensor van de Philips Hue Motion Detector heeft een detectiehoek van 100 graden. Het bereik ligt op 5 meter. Genoeg voor de gemiddelde gang.

Beschikbaarheid

De Philips Hue Motion Sensor ligt in november in de winkel voor €39,95.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events