Test Thule VeloCompact 927

Lekker de fiets mee op vakantie of een dagje weg? Er is keuze uit heel veel fietsdragers. Onze voorkeur is achter de auto op de trekhaak. Maar welke werkt lekker. Na heel wat goedkope alternatieven geprobeerd te hebben, mochten we de Thule variant voor 3 fietsen een tijdje gebruiken. Vrij snel werd duidelijk dat plezier in details van producten zit. Zo ook bij de Thule VeloCompact.

De Thule VeloCompact 927 is geschikt voor drie tot vier fietsen. Wij hebben uitsluitend de standaard versie zonder extra adapter getest. Drie stadsfietsen, maar ook dure racefietsen hebben we honderden kilometers vervoerd.

Thule-VeloCompact-927-foldedUitpakken
Zoals bijna alle producten tegenwoordig, komt de VeloCompact in een doos met componenten die we nog zelf in elkaar moeten zetten. Geen groot probleem, maar wel een domper als je denkt direct met het product aan de slag te kunnen. Trek echt een uurtje uit om op je gemak de componenten in elkaar te zetten en daardoor ook te begrijpen hoe het systeem werkt. Het stelt niet veel voor. Uiteindelijk staat een blinkende fietsdrager voor je neus met allerlei riempjes en beugels en kan je de dozen en plastic zakjes bij het vuilnis zetten.

De VeloCompact 927 is door één persoon te tillen en op de trekhaak te zetten. Natuurlijk gaat het makkelijker als je dit met de hulp van een extra persoon doet. Zeker de eerste paar keer is het verstandig dit met z'n tweeën te doen. Wanneer je op gevoel weet hoe het mechanisme over de trekhaak gaat, kan je de klus alleen doen. Vaak is dat al na twee of drie keer.

thule_velocompact_927Geniaal
De verticale houder moet bij installatie voldoende door het frame zijn gestoken. Dit staat duidelijk in de handleiding, maar hadden wij niet goed gedaan. Daardoor leek de VeloCompact niet star bij het plaatsen van de eerste fiets. Goed de handleiding lezen dus ;). De Compact verdient zijn naam aan het feit dat de delen waar de banden op staan en de lampen kunnen uitschuiven. Zo verbreedt je de drager. Het is een kliksysteem wat voor ons iets robuuster had gemogen, maar in de praktijk van maanden gebruik, nooit problemen heeft gegeven. De schnallen waarmee je de wielen muurvast kan fixeren en de arm die het frame vasthoudt, werken snel en perfect. Elke arm heeft een mechanisme om deze op lengte in te stellen. Ook dit mechanisme is werkelijk geniaal. In een mum van tijd zit de drager op de trekhaak en hebben we drie fietsen rotsvast op de drager zitten. De verlichting aansluiten en klaar is de spreekwoordelijke Kees.

Het kantelmechanisme is enorm handig voor wie de achterklep wil openen. Wij hebben de drager getest op een Citroen C4 Gran Picasso met een grote achterklep en ook daarbij was het kantelen voldoende om toegang tot de laadruimte te krijgen.

Conclusie
De Thule VeloCompact 927 draagt compromisloos drie fietsen op de trekhaak. Geen moment heb je angst dat je iets verliest. De slimme mechanismen, goede afwerking en gebruik van roestvrije materialen, maken dat je berijpt dat Thule niet de goedkoopste is. Het is wel wat het gebruik plezierig maakt in plaats van een zweetklus met wat roestige onderdelen zoals we gewend zijn met goedkope alternatieven. Een absolute aanrader.

De Thule VeloCompact 927 kost rond de vierhonderd Euro

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 comments on “Test Thule VeloCompact 927”

Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • compact
  • slimme mechanismen
  • snel te gebruiken
  • robuuste plaatsing
  • relatief licht
  • materialen

THE BAD

  • kunststof uitschuif klik systeem lampen
Zeeman Albert
Albert is gecertificeerd marketeer en innovatie verslaafd. Zo'n beetje elk product met een stekker of batterij moet wel door zijn handen. Klopt het design, wat is het verhaal er achter en wie heeft er wat aan? Albert reviewed producten sinds 1996. Sinds 2002 struint Albert internationale beurzen af op zoek naar nieuwe producten en trends in consumenten electronica. Als marketing en innovatie specialist helpt Albert bedrijven te innoveren en te vernieuwen. Meer info over Albert als marketing specialist en trendwatcher op www.id-tank.com.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram