Normaal is het een onderwerp dat niet snel het nieuws bij ons haalt; jeugdboeken. Vandaag de grote uitzondering voor een wel heel bijzondere serie jeugdboeken. Deze zijn geschreven door de wereldberoemde wetenschapper Stephen Hawking en zijn dochter Lucy.

De hele serie jeugdboeken telt vijf delen waarvan de eerste drie nu zijn vertaald. De boeken gaan over George en zijn buurmeisje Annie. De twee maken gebruik van het computerprogramma Kosmos om door het universum te reizen. Tijdens de reizen zien ze de mooiste dingen, maar moeten ze het computerprogramma ook uit handen van een kwade wetenschapper proberen te houden.

Naast het verhaal bevat de boekenserie ook foto’s van het universum en diverse weetjes. De boeken moeten kinderen inspireren om meer over het universum te weten te komen. Het is één van de onderwerpen waarin de bekende natuurkundige is gespecialiseerd. Hij deed onder anderen diverse ontdekkingen over zwarte gaten en schreef A Brief History of Time. Hij is ook bekend om de ziekte ALS waar hij al jaren tegen strijdt. Zo spreekt hij met behulp van een speciale stemcomputer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.