Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: WD My Passport X (Xbox One Harddrive)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Sterke prijs/kwaliteitverhouding
  • Nette behuizing
  • Snelle installatie

THE BAD

Eerder dit jaar bracht Seagate haar Xbox One harddrive uit. Seagate wist hiervoor heel slim een partnership aan te gaan met Microsoft. WD doet dit niet en brengt op eigen houtje een drive uit voor de console. Dit scheelt in de kosten. WD kennende zal de kwaliteit er in ieder geval niet onder leiden.

Unboxing

In de verpakking van de WD My Passport X vinden we een USB 3.0 kabel en een handleiding.

Installatie

Installatie op de Xbox One verloopt simpel. Je sluit de drive aan op de USB 3.0 (SS) aansluiting en laat de Xbox One deze formatteren. Daarna kunnen de eerste games al op de drive worden gezet.

Sluit je hem aan op de PC, dan is deze al geformatteerd en kun je meteen aan het gamen.

Benchmarks

Benchmarken op de Xbox One is een beetje een probleem, dus doen we dit gewoon op de PC. De USB 3.0 aansluiting kan een maximale snelheid aan van 5 gigabit. De snelheid van de harddrive is dus bepalend voor hoe we de snelheid van de WD My Passport X gaan ervaren op de Xbox One. Uiteraard gaan we er vanuit dat de USB controller van de Xbox One ook hogere snelheden kan behalen dan de harddrive.

WD-My-Passport-X-Crystal-Benchmark

We zien bij de benchmark opvallende data terugkomen. De maximale leessnelheid ligt met 113,4MB per seconde gelijk aan de maximale schrijfsnelheid van 113,4MB per seconde. Hiermee liggen de prestaties ruim 20 MB onder die van Seagate. De prijs van de My Passport X ligt echter ook enkele tientjes lager dan die van Seagate en dat maakt dat de twee eigenlijk geen concurrenten zijn. Je krijgt gewoon de keuze tussen een goedkope iets langzamere en een iets duurdere snellere schijf. Het is net waar jouw budget en prioriteit ligt.

Andere consoles

De WD My Passport X is wel op de PC te gebruiken, maar niet op andere consoles. De Wii U van Nintendo verwacht dat de My Passport X een eigen stroomtoevoer heeft en dat is er niet. De PlayStation laat het niet toe om games op externe drives te installeren.

Conclusie

WD is niet de leverancier van de snelste drive voor de Xbox One, maar het verschil is wel heel klein. Daar staat tegenover dat de introductieprijs van de WD My Passport X een stuk lager ligt. Is een nauwelijks langere wachttijd bij het laden geen probleem, is de My Passport X een budgetvriendelijke keuze.

Beschikbaarheid

De WD My Passport X is onder anderen verkrijgbaar via Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.