Review: Razer Hammerhead Pro V2

Dat Razer zich niet meer alleen op de gamers richt is wel duidelijk aan het worden. Met de Razer Hammerhead Pro V2, zit dit product tussen gaming en lifestyle in. De tweede editie van de Hammerhead nu aan de tand gevoeld!

Unboxing

razer-hammerhead-pro-v2-packaging-1

Daar beginnen we standaard mee. De doos is zoals de andere dozen van de vorige reviews. Mooi stijlvol en deftig. Op de zijkanten prijkt de naam Razer. De voorkant een preview van de Hammerhead Pro V2, met op de achterkant de drie eigenschappen toegelicht. Wanneer we de doos openslaan, zien we de Hammerhead Pro V2 keurig verpakt in schuimrubber. De twee oortjes en de microfoon zijn mooi zichtbaar evenals de reistas. In de reistas zitten ook 3 setjes opzetstukken voor als je deze vorm niet fijn vind. Verder vinden we wat stickers, een korte handleiding en een woordje van de CEO. Wat ook goed is om te zien is dat er ook een kabel is die je in staat stelt om de headset ook te gebruiken voor de pc inclusief dus de microfoon.

gallery-razer-hammerhead-pro-v2-6

Design

Wat meteen opvalt is de kabel. Deze is plat en voorkomt dat je elke keer bezig bent de oortjes uit de knoop te halen. Perfect dus voor gebruik onderweg! Een mooie felgroene kleur ook. De achterkant van de oortjes stonden bij de V1 de slogan van Razer maar dit hebben ze veranderd naar hun logo. Dit vind ik wel beter omdat de oppervlakte zodanig klein was dat je het toch al slecht kon lezen. En nu is het meteen duidelijk dat het een earphone is van Razer. Dit geeft het een stoerdere look. De hele behuizing is van aluminium, dit geeft de Hammerhead Pro een duurzame feel. Sterk, en stoer. De achterkant van de oortjes heb je een ribbelvlak om meer grip te hebben tijdens het indoen van de oortjes.   De microfoon zit in het zwartje regelkastje. Deze voelt wel wat licht en wiebelig aan. De + en de – zijn wat verhoogd zodat je ze gemakkelijk kunt vinden op de tast. De jack kabel is gebogen, dit is zeker fijn voor onderweg. Wat mij stoort zijn de grote uitstekende jacks, dit hindert onderweg. Bij de Hammerhead Pro V2 is dit dus zeker niet het geval!

gallery-razer-hammerhead-pro-v2-1

Gebruikersgemak en comfort

Normaal gesproken zijn dit twee aparte onderdelen maar zo ingewikkeld is de Hammerhead Pro niet en qua gebruikersgemak ben ik dus zo klaar met het beschrijven ervan. Laat ik daar dan maar mee beginnen. Het is simpel plug & play. Het regelkastje is op zich prima alleen hebben IOS gebruikers meer functies dan Android. De microfoon is goed helder en kan dus ook prima gebruikt worden tijdens het online gamen wat betreft de spraak. De kabel is lang genoeg om zowel mee achter de pc/laptop te zitten als ermee te reizen/ sporten. Hij is dus lekker veelzijdig.

Dan op naar de comfort. In ears staan niet bekend als zeer prettige earphones om langdurig te gebruiken. Over het algemeen irriteren dit soort earphones de oorgang relatief snel. De Hammerhead Pro kun je best een paar uurtjes in je oor hebben. De zachte opzetstukken zorgen voor een goede fit. Ik heb zowel de standaard opzetstukken gebruikt als de meegeleverde en vond diegene die je op de foto’s ziet toch het fijnste. Ze komen dieper in je oren en blijven beter zitten.  Minpuntje is wel dat doordat het aluminium is en met ribbels hij wat zwaarder is in oorschelp. Voor een lange sessie gamen met meer dan twee uur gaan ze wel pijn doen. Maar goed, deze zijn meer bedoeld voor kortere sessies en ook vooral voor onderweg om muziek mee te luisteren, films te kijken en games mee te spelen. Voor een inear heeft de Hammerhead Pro V2 een voldoende comfortlevel.

Geluid

Zoals je wellicht wel mag verwachten zit het met het geluid wel goed. Over het gehele spectrum merk je uiteraard wel dat er is gekozen voor een bass heavy earphone. Dit vind ik logisch aangezien het voor gaming, films en bepaalde populaire muziekgenres lekkerder luistert. Dit heeft wel als consequentie dat de midden en hoge tonen net wat minder goed uit de verf komen. Mij stoort het niet, maar voor de audiofielen onder ons wel. Voor gamers en jongeren voldoet deze earphone prima aan de eisen. Hij blijft zuiver op max volume en een extra bass vind ik voor gaming zeker een voordeel. Doordat ze echt in je oor zitten hoor je het geluid ook echt in je hoofd. Dit heeft zo zijn voor- en nadelen. Voordeel is dat de ervaring dichterbij is, nadeel is dat je niet goed hoort wáár het geluid nu vandaan komt. Bij shooters kan dit cruciaal zijn om precies te horen of er achter je of naast je iemand loopt bijvoorbeeld. Bij andere games boeit dat absoluut niet en kun je deze earphone prima gebruiken. RPG’s en racegames spelen prima weg met de Hammerhead Pro V2. Wat ik wel verwacht had van de Hammerhead Pro V2 is dat hij wat beter zou isoleren. In de trein kan het lekker zijn om je helemaal af te kunnen zonderen. Met deze headset kan dat wel als je het geluid hard zet, maar ik had er wel meer van verwacht.

Conclusie

Al met al een goede earphone die je zowel voor gaming als lifestyle kunt gebruiken. Hij is was aan de bass heavy kant maar ik verwachte niets minder en vind het wel prettig, al is dit zeker smaakgebonden. Het design is prachtig, mooie kogelvorm met casing van aluminium. Perfecte kabel die niet in de knoop gaat zitten en heldere microfoon. De Hammerhead Pro V2 (met microfoon dus) is wel met zijn €79,99 wel €20 duurder dan de gewone Hammerhead V2. Een verdiende 8.

Kevin Krechting beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • mooi design
  • kabel niet in de knoop
  • prima geluid
  • korte jack

THE BAD

  • niet geheel geluidsisolerend

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.