Eerder deze week schreven we over T-Mobile en de tests om het buitengebied via LTE over snel internet te laten beschikken. Netgear kondigt nu een nieuwe Nighthawk router aan die met 4G LTE gebruikt kan worden.

De Netgear Nighthawk R7100LG is eigenlijk een gewone AC1900 router van Netgear. Wat de R7100LG bijzonder maakt is de aanwezigheid van een 4G LTE modem. Dit kan als de primaire verbinding, maar ook als secundaire verbinding worden gebruikt. In het laatste geval werkt de 4G verbinding als een back-up. Valt jouw vaste internetprovider weg, neemt de 4G verbinding het over zodat je altijd online bent en blijft.

Netgear-R7100LG-Achterkant

Dat laatste is overigens ook handig wanneer je een bewakingssysteem met meldkamer hebt. Deze systemen zijn tegenwoordig afhankelijk van de IP verbinding. Met een UPS kun je jouw router wel online houden bij stroomuitval, maar als de wijkcentrale geen stroom heeft… ligt jouw alarmsysteem er ook uit. De meldkamers die wij kennen reageren bij het wegvallen van internet pas na 24 uur.

De verbinding over 4G heeft een snelheid van maximaal 300Mb per seconde. De WiFi snelheid ligt op 600Mb per seconde op 2.4GHz en 1.300Mb per seconde op 5GHz. Je krijgt een USB 2.0 en USB 3.0 aansluiting.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.