Arjan Olsder
Arjan Olsder

Just Eat gaat maaltijdbezorgrobots ook in Europa inzetten

Afgelopen week schreven we over Starship Technologies. Het bedrijf bouwt maaltijdbezorgrobots en mag deze in Washinton gaan testen. Het bedrijf Just Eat heeft er nu een aantal besteld om in Europa te testen.

De eerste zes robots van Starship Technologies gaan getest worden in Londen. De robots zullen in staat zijn om maaltijden binnen dertig minuten te bezorgen. Wanneer ze twee minuten van de voordeur verwijderd zijn, zullen ze al een eerste bericht naar de besteller verzenden. Het tweede bericht volgt wanneer ze voor de deur staan. Alleen de besteller kan de deur van de robot openen met behulp van een speciale code die bij de bestelling hoort. Just Eat hoopt niet alleen dat de service hierdoor gaat verbeteren, maar ook dat de bezorgkosten omlaag gaan. Hierdoor kunnen de 64.000 aangesloten restaurants tegen lagere kosten gaan bezorgen of gewoon een betere marge overhouden op de maaltijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.