Hybride trein de toekomst voor de luchtvaart?

Het zal nog heel lang duren, maar dit concept van een hybride trein/vliegtuig is wel heel interessant. Dit komt doordat het vliegtuig dat je hier ziet, modulair is opgebouwd.

Met de ontwikkeling van de Hyperloop trein van Tesla/SpaceX eigenaar Elon Musk, worden treinen hyperaerodynamisch. Door deze eigenschap kan het ook interessant worden om de treinen onder een vliegtuig te hangen en te vervoeren. Bijkomend voordeel is dat er tussen wagons ‘gewisseld’ kan worden. Zo kan het vliegtuig het ene moment veel mensen vervoeren en het andere moment veel vrachtvervoer.

Clip-Air-Trein

Dit Zwitserse concept heeft de naam Clip-Air gekregen. Het eerste model zou uit vier delen bestaan waarvan drie treindelen.

De Zwitsers willen over 5~10 jaar een eerste concept klaar hebben. Dit zou een klein model moeten worden waar één module onder kan hangen. Een model op normale schaal zou over ongeveer 15 jaar klaar kunnen zijn. Het volledige model met drie modules zal naar verwachting pas over 50 jaar klaar zijn. De vraag is of er dan niet beteren concepten zijn dan het vliegen zoals we dat nu kennen.

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.