Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

DTS:X eindelijk verkrijgbaar op Blu-Ray

DTS:X is het nieuwste audioprotocol voor thuisbioscopen. Het grote verschil zit hem in de vloeiendheid van het geluid dat je met een DTS:X surround set kunt neerzetten. Zoals altijd is het wachten tot er ook content is dat gebruik maakt van DTS:X.

Met DTS:X kan het audiosysteem zo worden aangepast dat objecten qua gehoor echt vloeiend door de ruimte kunnen bewegen. Dit heeft de geluidsontwerpers veel meer vrijheid om geluid en beeld goed ten opzichten van elkaar te kunnen positioneren.

Paramount Pictures is nu de eerste die Blu-Ray schijfjes met DTS-X op de markt zal brengen. De eerste twee films met DTS:X zullen The Big Short en Zoolander worden. DTS:X is de grote concurrent van Dolby Atmos. Op de redactie hebben we al de eerste Dolby Atmos Blu-Ray schijfjes liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.