GadgetGear.nl

BrailleBricks, LEGO voor blinden en slechtzienden

We zijn gek op LEGO, maar doorgaans niet op het nepspul. Toch komen we zo nu en dan een LEGO variant tegen die echt iets toevoegt aan het klassieke speelgoed. Zo ook BrailleBricks. Speciale LEGO-achtige stenen ontwikkeld om kinderen snel braille te leren.

De steken lijken sterk op 2×3 LEGO stenen, maar er zijn toch nog grote verschillen. Niet alle noppen zijn aanwezig op de stenen. De noppen vormen het brailleschrift. Het voordeel van LEGO is dat het brailleschrift zo als letterbak beschikbaar komt. Hierdoor kunnen woorden en zinnen gemakkelijk worden gevormd, maar ook weer worden verwijderd of gecorrigeerd. Geniaal.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.