Arjan Olsder
Arjan Olsder

Vodafone plaatst kleine zandmasten in Eindhovense lantarenpalen

Samen met aannemer VolkerWessels Telecom, heeft Vodafone een nieuwe mobiele netwerktechniek uitgerold. De twee hebben dit gedaan op het Eindhovense Strijp-S. Dit is het voormalige Philips bedrijventerrein.

Op circa 27 hectaren heeft Vodafone nu de beschikking over zogenaamde small cells. Deze zijn in lantarenpalen weggewerkt waarvoor deze allemaal voorzien zijn van glasvezelverbindingen. Dit levert niet alleen een veel betere dekking op voor gebruikers, maar Vodafone kan ook in detail capaciteit vergroten en verkleinen wanneer het op bepaalde plekken erg druk is.

Daarnaast levert glasvezel in lantarenpalen nog meer mogelijkheden op in een ‘smart city’. Zo kunnen sensoren direct aan het internet verbonden worden. Denk daarmee aan de mogelijkheid om in detail de luchtkwaliteit te meten, maar ook de lampen slim aan te sturen of beelden van beveiligingsbeelden op te pikken. De inzet van deze techniek is voor Nederland uniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.