Ricoh koopt de Eyefi Cloud

Wanneer het gaat om dé clouddienst voor fotografen, dan heb je het toch al snel over de Eyefi cloud. Het bedrijf werd voor het eerst bekend door de oranje SD kaarten met WiFi verbinding. Dit bedrijf De Eyefi Cloud is nu overgenomen door camerafabrikant Rocoh.

Vanaf vandaag maakt het Eyefi Cloud team deel uit van het bedrijf Ricoh Innovations Corporation (RIC). Hoewel het team van Eyefi onderdeel zal worden van Ricoh, blijft Eyefi bestaan zoals we het kennen. Inclusief de Cloud en inclusief de bekende SD kaarten. De prijzen van de clouddiensten blijven voorlopig ongewijzigd.

Voor de toekomst verwacht Eyefi Cloud gewoon met nieuwe toevoegingen aan haar diensten te komen. Daarnaast mogen we voorzichtig verwachten dat Ricoh en Eyefi zullen werken aan een veel diepere integratie tussen Ricoh en Pentax camera’s met de Eyefi Cloud. Bovendien is Ricoh de maker van de Theta 360-graden camera’s. Ook daarvoor mogen we snel ondersteuning op Eyefi verwachten.

Correctie – Alleen de EyeFi Cloud is overgenomen. De hardwaretak die de SD kaarten maakt blijft zelfstandig onder de naam EyeFi.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.