Afgelopen week wisten we al melding te maken dat er een Android versie voor de Raspberry Pi aan zat te komen. Het ging daarbij om de reguliere versie van Android. Nu is het hobbyisten ook gelukt om een versie van Android TV werkend te krijgen en dat kan weleens veel interessanter zijn.

Android TV is niet zo open als het reguliere Android waardoor slechts enkele TV fabrikanten toegang hebben tot het besturingssysteem. Omdat het een app store heeft met apps die geoptimaliseerd zijn voor gebruik op TV, is een Android TV installatie op een Raspberry Pi 3 veel interessanter.

Dat het geen officiële versie betreft merken we meteen wanneer we Android TV op één van onze raspberries hebben draaien. Geen Google Play, maar ook geen andere Google diensten. Apps installeren werkt hierdoor alleen via sideloading wat een stuk ingewikkelder is. Bovendien moet je dan ook je best gaan doen om aan de Android TV apps te komen om optimaal van het systeem te genieten.

Android TV voor Raspberry Pi is dus nog ver van echt aantrekkelijk, maar het is te doen. Wil je er zelf mee spelen, bezoek dan het project hier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.