Plume, WiFi op een heel andere manier

Wanneer je denkt aan een WiFi netwerk in huis, dan denk je meestal alleen aan je router. Soms ook aan een access point of een repeater. Plume doet het anders en lijkt het allemaal net even wat simpeler te maken.

De Plume is een systeem op basis van losse modules. Deze steek je simpelweg in het stopcontact. Vanuit de eerste Plume zullen alle modules het internet over het huis verspreiden.

Plume bevat natuurlijk ook router software. Waar deze in jouw high-tech router een aardig stukje hardware vraagt, heeft Plume dit anders gedaan. Alle software zit in de cloud waardoor snelle servers bepalen hoe jouw Plume netwerk zo optimaal en veilig mogelijk kan functioneren. Plume zal op deze manier ook alle apparaten in jouw netwerk zo goed mogelijk proberen te identificeren zodat de juiste apparaten voorrang krijgen. Het cloud platform verzamelt hiervoor de data van de Plume gebruikers om apparaatprofielen te herkennen.

Beschikbaarheid

Plume lijkt vooralsnog alleen in de VS verkrijgbaar te zijn. De kleinste verpakking bevat 6 Plumes en kost $39 per Plume. De grootste verpakking is 12 Plumes, maar de prijs per Plume gaat hierdoor niet omlaag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.