Arjan Olsder
Arjan Olsder

Oral-B introduceert haar Genius tandenborstel met 3D sensoren

Vorig jaar wist Oral-B indruk te maken met de eerste elektrische tandenborstel die via bluetooth met de smartphone werd verbonden. Het doel was om het poetsgedrag inzichtelijk te maken en daarnaast een beetje bij te sturen. Met de nieuwe Genius tandenborstel gaat Oral-B een heel stuk verder.

De nieuwe Oral-B Genius tandenborstels zijn voorzien van een drievoudige poetsdruksensor om goed in kaart te brengen hoe jij druk zet op jouw gebit. Bewegingssensoren leveren de tandenborstel nog meer informatie over de positie in de mond. Daarnaast wordt de camera van de smartphone gebruikt om te bepalen waar de tandenborstel aan het poetsen is. De Oral-B app versie 4.1 zet alle data om in directe feedback op jouw poetsgedrag. En ja, Oral-B levert een speciale smartphonehouder met deze tandenborstel mee om ongelukjes in de badkamer te voorkomen.

https://www.youtube.com/watch?v=W4L3RC6hBvA

De elektrische tandenborstel zelf is de bekende oscillerende, roterende en pulserende borstel is natuurlijk weer aanwezig. Daarnaast is er een timer die zorgt dat je om de dertig seconde van zone in de mond wisselt. Met de nieuwe Smart Ring is er een 360-graden LED verlichting die aangeeft welke gebruiker de tandenborstel gaat gebruiken en er is een smart travel case waarmee je de Oral-B Genius onderweg en via USB kunt bijladen. Handig op vakantie.

Hoewel de tandenborstels van Oral-B de afgelopen jaren qua uiterlijk weinig aanpassingen krijgen (het ging vooral om de interne smarts), lijkt het erop dat Braun toch wat interessante aanpassingen heeft gemaakt. Wij zijn in ieder geval nieuwsgierig.

Beschikbaarheid

Er zijn twee series. De Oral-B Genius 8000 serie gaat €249 kosten. De Oral-B Genius 9000 serie gaat €299 kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.