Ook Remeha komt met een slimme thermostaat

Afgelopen week heeft Remeha details vrijgegeven over de slimme thermostaat waarmee het bedrijf gaat komen. De eTwist thermostaat maakt het mogelijk om CV ketels met OpenTherm ondersteuning op afstand aan te sturen. Maar hoe open is de thermostaat richting andere smart home producten?

Zoals bij andere, slimme, thermostaten is het mogelijk de thermostaat zowel direct als via een app te bedienen. Wat wel opvalt is dat Remeha heeft gekozen voor een duidelijke druk/draaiknop op de thermostaat. Daarmee kiest het merk duidelijk een eigen richting qua design.

De app werkt met klokprogramma's waarvan er drie in te stellen zijn. Hiervan kunnen er meerdere tegelijk actief zijn. Naast het aansturen van de verwarming is ook het aansturen van de warmwatervoorraad mogelijk. Om beter in te spelen op het daadwerkelijke weer op de locatie is het mogelijk een buitensensor te koppelen.

De Thermostaat brengt ook feedback van de CV ketel in kaart. Denk daarbij vooral aan het verbruik en in een aantal gevallen, de waterdruk. Het is ook mogelijk meerdere gebruikers aan te maken en meerdere thermostaten te koppelen.

Wij vroegen Remeha hoe 'open' de slimme thermostaat is. Met andere woorden, welke andere smart home apparaten kunnen met de thermostaat overweg. Geen was het antwoord. Remeha weet wel dat hier nog wat werk ligt en geeft aan hier ook aan te werken. Remeha vindt het nog te vroeg om concrete toezeggingen te doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram