GadgetGear.nl

Ook Remeha komt met een slimme thermostaat

Afgelopen week heeft Remeha details vrijgegeven over de slimme thermostaat waarmee het bedrijf gaat komen. De eTwist thermostaat maakt het mogelijk om CV ketels met OpenTherm ondersteuning op afstand aan te sturen. Maar hoe open is de thermostaat richting andere smart home producten?

Zoals bij andere, slimme, thermostaten is het mogelijk de thermostaat zowel direct als via een app te bedienen. Wat wel opvalt is dat Remeha heeft gekozen voor een duidelijke druk/draaiknop op de thermostaat. Daarmee kiest het merk duidelijk een eigen richting qua design.

De app werkt met klokprogramma’s waarvan er drie in te stellen zijn. Hiervan kunnen er meerdere tegelijk actief zijn. Naast het aansturen van de verwarming is ook het aansturen van de warmwatervoorraad mogelijk. Om beter in te spelen op het daadwerkelijke weer op de locatie is het mogelijk een buitensensor te koppelen.

De Thermostaat brengt ook feedback van de CV ketel in kaart. Denk daarbij vooral aan het verbruik en in een aantal gevallen, de waterdruk. Het is ook mogelijk meerdere gebruikers aan te maken en meerdere thermostaten te koppelen.

Wij vroegen Remeha hoe ‘open’ de slimme thermostaat is. Met andere woorden, welke andere smart home apparaten kunnen met de thermostaat overweg. Geen was het antwoord. Remeha weet wel dat hier nog wat werk ligt en geeft aan hier ook aan te werken. Remeha vindt het nog te vroeg om concrete toezeggingen te doen.

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten