Arjan Olsder
Arjan Olsder

De nieuwe Moto Z range, een beetje modulair

Gisteravond was het zo ver. Lenovo kondigde haar nieuwste Moto smartphones aan. Inderdaad. Ook nu weer laat Lenovo zien dat het afscheid neemt van de naam Motorola, maar niet zonder een climax. De nieuwe Moto Z serie is een serie modulaire smartphones.

Modulair met MotoMods

De laatste generaties Motorola smartphones lieten al zien dat er nog steeds behoefte is aan de mogelijkheid om verwisselbare covers aan te bieden om zo de smartphone te personaliseren. Met deze nieuwe generatie gaat Lenovo een stap verder. De covers bevatten namelijk modules waarmee de eigenschappen van de Moto Z smartphones kunnen veranderen. Lenovo noemt deze covers de MotoMods.

MotoMods bevatten een speciale connector waarmee ze op de smartphone worden aangesloten. De eerste MotoMods zijn de JBL SoundBoost speakers, de InstaShare projector en de PowerPack accu. Het gelijk plaatsen van meerdere MotoMods behoort helaas niet tot de mogelijkheden. Een film op de muur projecteren en kracht bijzetten met een JBL sound kan dus niet. Lenovo belooft wel dat er snel meer MotoMods zullen verschijnen en dat je jouw collectie MotoMods mee kunt nemen naar jouw volgende Moto Z-series smartphone.

Lenovo-MotoMods

Dat laatste zal ook invloed hebben op het design van de Z-series van Lenovo. De achterkant moet immers altijd passend zijn voor de MotoMods waardoor dat design nu wel een beetje is vastgelegd. Van de andere kant, de Xperia Z series van Sony veranderde door de jaren heen ook nauwelijks van design en werd qua design toch ook weer iedere keer enorm gewaardeerd.

Lenovo Moto Z

De Lenovo Moto Z (boven afgebeeld) is opgebouwd op een metalen behuizing waarbij een combinatie van aluminium en RVS is gebruikt. Opvallend detail is hoe dun deze Moto Z is. Met 5,2mm zou Motorola weleens een recordhouder kunnen zijn en dat doet natuurlijk meteen denken aan de flinterdunne Razr telefoons die Motorola jaren geleden verkocht. Motorola weet heel goed hoe je dunne telefoons toch stevig houdt.

Doordat deze smartphone zo dun is, is de 3,5mm audioplug uit het design verwijderd. Wil je een hoofdtelefoon aansluiten, zal dit draadloos moeten of via een speciale USB-C stekker die Lenovo meelevert.

Verder is het duidelijk dat de Moto Z een vlaggenschip toestel is voor Lenovo. Er licht een Qualcomm Snapdragon 820 chipset in met 4GB aan werkgeheugen, een 5,5 inch display met een resolutie van 2.560×1.440 pixels, 32GB of 63GB aan opslagruimte.

Hoewel je ‘slechts’ een 5 megapixel selfie camera bij de Moto Z krijgt, ligt er aan de achterkant een 13 megapixel camera met optische beeldstabilisatie in. Deze krijgt ondersteuning van laser autofocus.

Lenovo Moto Z Force

De Lenovo Moto Z Force is met 7mm net iets dikker en met een 3.500mAh accu net iets zwaarder dan de Moto Z. Bovendien krijg je bij deze uitvoering van de Moto Z een display dat beschermd wordt door de nieuwe ShatterShield displaytechniek. Ook ligt er met 21 megapixels een zwaardere camera in.

Lenovo-Moto-Z-Force

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.