Motorola Lenovo heeft gisteren in India twee nieuwe Android smartphones in de G-series aangekondigd. Opvallend daarbij is de naamgeving aan de populaire toestellen. Voorheen bleef Motorola Lenovo echt vasthouden aan de Moto G naam en schreven wij journalisten daar iets achter als derde generatie of modeljaar 2015. Nu kiest Motorola er zelf voor om het toestel de G4 te noemen en… de naam Motorola lijkt te gaan verdwijnen.

Lang was de strategie dat Lenovo smartphones onder het Lenovo merk vooral in Azië en ook in de VS verkocht, maar niet in Europa. Hier liftte het bedrijf vooral mee op de bekendheid van het merk Motorola dat het enkele jaren geleden kocht van Google. Bij de introductie van de derde generatie Moto G afgelopen jaar, was Lenovo 100% overtuigd dat het deze strategie nog lang zou blijven volgen. Dit jaar lijkt de omslag al plaats te vinden. Nu Lenovo vorig jaar een nieuw beeldmerk en een nieuwe identiteit heeft neergezet, lijkt het nu afscheid te gaan nemen van good old Motorola.

Dat Lenovo deze weg bewandelt is overigens niet heel vreemd. Jaren geleden kocht Lenovo al de hardwaretak van IBM. Na enkele jaren was het al niet meer mogelijk om IBM notebooks te kopen terwijl Lenovo wel het ‘Toughbook’ label aanhield. Lenovo kocht ook Medion, maar houdt dat merk nog altijd wel in stand omdat het merk populair is op de low budget markt en onder PC gamers. Uiteindelijk zou je kunnen stellen dat de overnamen die Lenovo heeft uitgevoerd vooral zijn gedaan om kennis en distributienetwerken in handen te krijgen.

Lenovo Moto G4

De Lenovo Moto G4 (boven afgebeeld) krijgt een 5,5 inch Full HD (1920×1080) display. De chipset betreft een Qualcomm Snapdragon 617 octacore chipset. Deze heeft vier kernen op 1,5GHz en vier kernen op 1,2GHz. Dit vult Motorola aan me 3GB aan werkgeheugen en een stevige 3.000mAh accu.

De Moto G4 krijgt een 13 megapixel f/2.0 camera achter en nog eens 5 megapixels voor voor selfies. Het toestel krijgt 16GB aan interne opslagruimte.

Lenovo Moto G4 Plus

Net als bij Apple en Samsung, gaat ook Lenovo een ‘plus’ model uitbrengen. Deze krijgt een 16 megapixel camera met laser autofocus en grotere pixels om een scherper plaatje neer te zetten. Het toestel beschikt ook over een vingerafdruksensor. Verder zijn de specs gelijk gebleven aan het G4 model.

Lenovo-Moto-G4-Plus

Lenovo K5

Lenovo gebruikte het momentum ook om een puur Lenovo toestel voor Europa aan te kondigen. Het betreft de Lenovo K5. Dit toestel moet een prijsvechter worden die nog een stuk onder de prijs van de G4 serie duikt. De Lenovo K5 krijgt een 5 inch display en 4GB aan opslagruimte. De camera meet wel 13 megapixels en er zijn Dolby Atmos stereo speakers aan het toestel toegevoegd.

Lenovo-K5

Beschikbaarheid

Lenovo brengt de Moto G4 en Moto G4 Plus in juni op de markt. De Moto G4 zal dan €229 gaan kosten terwijl de Moto G4 Plus €269 zal kosten. De Lenovo K5 gaat eind deze maand al over te toonbank voor €179. De website van Motorola laat vandaag nog de tweede generatie Moto G zien terwijl de Lenovo website voor Nederland op het moment van schrijven nog niets qua smartphones laat zien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.