Arjan Olsder
Arjan Olsder

Lenovo als eerst met een Project Tango smartphone

Lenovo had gisteravond ook nog een primeur met de Lenovo Phab2 Pro smartphone. Zo ver bekend is het de eerste smartphone ter wereld met ondersteuning voor Google’s Project Tango. Dat wil zeggen dat de Phab2 Pro speciale camerahardware aan boord heeft voor het maken van gedetailleerde VR omgevingen.

Lenovo Phab2 Pro

Naast een 16 megapixel camera bevat de Phab2 Pro ook een dieptesensor en nauwkeurigere sensoren voor het vastleggen van bewegingen. Hierdoor is het beter mogelijk om via augmented reality 3D beelden over het camerabeeld te projecteren en om ruimten echt in 3D in kaart te brengen.

De Amerikaanse meubelzaak Lowe werd genoemd als frontrunner als het gaat om implementatie van deze techniek. Via de Lowe app is het mogelijk om meubels virtueel in huis te plaatsen en, als deze bevallen, direct te bestellen. Door de nauwkeurige metingen van de Phab2 Pro smartphone kloppen de verhoudingen waarin de app de meubels laat zien.

Lenovo-Phab2-Pro

Verder beschikt de Lenovo Phab2 Pro over een 6,4 inch display met 2.560×1.440 pixels (net als de aangekondigde Moto Z smartphones). De chipset is een Qualcomm Snapdragon 652 met 4GB aan werkgeheugen.

Lenovo Phab2

De Phab2 Pro is het topmodel uit de Phab2 series van Lenovo met de Phab2 als instapmodel. Allen beschikken ze over een 6,4 inch display, maar de resolutie van de Phab2 is met 1.280×720 pixels het laagst. Zeer laag zelfs. Daarnaast moet de Phab2 het doen met een MediaTek MTK 8735 quadcore chipset en 3GB aan werkgeheugen. De camera mist alle hardware voor project tango en heeft een resolutie van 13 megapixels.

Lenovo Phab2 Plus

Het grote verschil tussen de Phab2 en de Phab2 Plus zit hem in het display dat met 1.920×1.080 pixels Full HD is en de chipset die nu een MediaTek MTK 8783 octacore model is.

Lenovo-Phab2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.