In februari presenteerde Honor haar 5X groots in München. Nu, vier maanden later, voegt Honor een tweede toestel toe aan haar 5-series en wel de Honor 5C. De Honor 5C kent een lagere introductieprijs dan de Honor 5X en dit zou weleens kunnen komen door de andere chipset.

Op papier klinkt de HiSilicon Kirin 650 chipset die in de Honor in de 5C legt een stuk indrukwekkender dan de Qualcomm die in de Honor 5X ligt. Met de HiSilicon krijg je namelijk een octacore chipset bestaande uit vier 1,7GHz cores en vier 2.0GHz cores. Er ligt met 2GB aan werkgeheugen wel één GB minder in en het is maar de vraag of de GPU net zo krachtig is als bij de Honor 5X als het om games gaat. Het is echter te vroeg om daar nu al conclusies op te trekken. Honor heeft ons wel vaker weten te verrassen.

Honor-5C-Zilver

Met 5,2 inch is het scherm 0,3 inch kleiner dan dat van de Honor 5X. Wel is ook dit scherm Full HD waardoor ze dezelfde hoeveelheid pixels bevatten. Qua camera zet Honor in op een 13 megapixel CMOS sensor achter en nog eens 8 megapixels voor selfies aan de voorkant. De selfiecam heeft zelfs een lichtgevoeligheid van f2.0 en een 77-graden groothoek.

De buitenkant is gemaakt van aluminium, net als de 5X. De aluminium behuizing heeft een speciale coating om beschadigingen door dagelijks gebruik tegen te gaan. De aluminium legering die Honor gebruikt is afkomstig uit de luchtvaart. De zijkant heeft ribbels om de gebruiker meer grip te geven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.