Het is misschien niet heel spannend om te zien, maar ARM heeft twee belangrijke mobiele processors aangekondigd tijdens de Computex in Taiwan. Gezien de processors van ARM in ongeveer 95% van alle smartphones zitten, is de kans groot dat jouw nieuwe smartphone gebruik gaat maken van deze nieuwe technologie.

Het verhaal achter de nieuwe processors is niet heel ingewikkeld. Ze zijn immers weer sneller dan de voorgangers. Ditmaal ook met een sterke focus op het gebruik van VR op smartphones. Zo is de nieuwe Cortex A73 processor 30% sneller gemaakt en tegelijkertijd 30% energiezuiniger dan haar voorgangers wat effectief een langere levensduur op de accu moet betekenen. De ARM Cortec A73 is de eerste generatie processors die is gemaakt om de hele dag op topniveau te presteren waar eerdere processors vooral werden ontwikkeld om met pieken te werken.

Naast de Cortex A73, komt ARM ook met de Mali-G71 GPU. Hoewel de Mali GPU’s doorgaans net iets minder presteren dan de Adreno GPU’s, maakt ARM ook hier een grote sprong in performance. De prestaties moeten 1,5 keer hoger liggen dan de voorgaande generatie GPU’s van ARM.

Samsung, MediaTek en HiSilicon (Huawei) hebben al licenties op het ontwerp van ARM genomen. De eerste smartphones en tablets met deze nieuwe chips zullen naar verwachting pas aan het einde van het jaar verschijnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.